Tgrt Haber

Elon Musk yönetimindeki Twitter, işten çıkarmalara devam ediyor

23 Aralık 2022 10:09 - Güncelleme : 23 Aralık 2022 10:32
Elon Musk yönetimindeki Twitter, işten çıkarmalara devam ediyor

Yeni yönetim Elon Musk'a geçtiğinden bu yana işten çıkarmaların ardı arkası kesilmiyor. Binlerce kişiyi işten çıkarkan Musk, şimdi ise kamu politika birimini hedef aldı.

Twitter​'ı 44 milyar dolara alarak yönetimin başına geçen Elon Musk​, geldiği andan itibaren binlerce kişiyi işten çıkardı.

Benzer durumu Tesla'da da sergileyen ünlü milyarder, başta Twitter CEO'su olmak üzere şirketin pek çok biriminde çalışan personellerin işine son verdi. Bir süredir kademe kademe işten çıkarma​ yapan Twitter, bu kez de şirketin önemli sayılacak biriminden personel çıkarmaya başladı.

KAMU POLİTİKASI EKİBİ YARIYA İNDİ

Twitter'ın kamu politikası ekibinden bir çalışan, yaptığı paylaşımda şirketin ekipte bulunan çoğu kişiyi işten çıkardığını söyleyerek, çalışan sayısının yarı yarıya indirildiğini belirtti.

Elon Musk yönetimindeki Twitter, işten çıkarmalara devam ediyor

Theodora Skeadas isimli çalışan, Twitter merkezindeki çekildiği bir fotoğrafın altında şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi elveda deme sırası bende. Dün, kalan kamu politikası ekibinin yarısı bırakıldığı için Twitter'daki son günümdü. Bu özel fırsata sahip olduğum için kendimi ne kadar şanslı hissettiğimi ifade etmek zor."

Elon Musk, Twitter'ın başına geldiği ekim ayından bu yana binin üzerinde personel çıkarttı.  Şirkette önceden 7.500 tam zamanlı ve sözleşmeli personel çalışırken, Musk'ın gelmesiyle bu sayı 2.000'lere kadar düştü. 

Ayrıca Musk geçen hafta, Twitter'ın altyapı organizasyonundan da çok sayıda mühendisi işten çıkardı. 

İSTİFA SIRASI MUSK'TA

Ünlü iş insanı, geçen hafta sosyal medya hesabından anket başlatarak Twitter CEO'luğundan istifa edip etmemesini sordu. Yapılan anket sonucunda kullanıcıların çoğunluğu, Elon Musk'ın istifa etmesi yönünde oy kullandı. Şimdi ise Musk'ın istifa edip etmeyeceği bekleniyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...