Tgrt Haber

Elon Musk'ın gelişi yaramadı: Twitter reklam gelirlerinde büyük düşüş!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2023 15:21 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 15:52
Elon Musk'ın gelişi yaramadı: Twitter reklam gelirlerinde büyük düşüş!

Sosyal medya şirketi Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan, hemen akabinde platformda onlarca değişiklik yapan ve gündeme gelen Musk, şirketin reklam gelirlerini de düşürdü.

44 milyar dolar karşılığında satın alınan Twitter​, Musk'ın gelişiyle yeni kimliği büründü.

Eski haline nispeten hem şirket içinde değişiklikler olurken, aynı zamanda uygulama da baştan aşağı tasarlandı. Ancak Elon Musk​'ın gelişi beraberinde kayıpları da getirdi.

TWİTTER REKLAM GELİRLERİNDE YÜZDE 71'LİK DÜŞÜŞ

Reklam danışmanlığı şirketi Standard Media Index'in yeni verilerine göre, Twitter'ın reklam geliri, milyarder Elon Musk'ın devralmasının ardından sosyal medya platformu harcamalarını kısmasıyla Aralık ayında bir yıl öncesine göre yüzde 71 düştü.

Twitter'ın reklamveren çıkışını tersine çevirmek için birçok değişiklik yapması, bazı ücretsiz reklamlar sunması, siyasi reklamlar üzerindeki yasağı kaldırması ve şirketlerin reklam hedefleme üzerinde daha fazla kontrol elde etmesine izin vermesi şirketin reklam gelirlerini önemli ölçüde etkiledi.

Elon Musk'ın gelişi yaramadı: Twitter reklam gelirlerinde büyük düşüş!

Farklı bir pazar araştırma firması Pathmatics'in tahminlerine göre, çoğu şirket Kasım ayında Twitter'da reklam vermeyikesti.

Elon Musk, o ay yasaklanan birkaç Twitter hesabını affederek platforma geri alırken, diğer yandan ücretli 'mavitik' satışı da dahil olmak üzere yenilenen Twitter Blue​ aboneliğini başlattı.

Ancak Musk'ın gelişi ve yaşananların ardından Twitter, sosyal platformdaki en iyi 30 reklamverenden 14'ünü kaybetti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...