Tgrt Haber

Elon Musk'ın hatası Twitter'ı korsan siteye dönüştürdü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Haber Global
19 May 2023 17:47 - Güncelleme : 19 May 2023 17:50
Elon Musk'ın hatası Twitter'ı korsan siteye dönüştürdü 

Twitter'ı 44 milyon dolara satın alan iş insanı Elon Musk, tartışılmaya devam ediyor. Twitter'ın kullanıma açtığı Twitter Blue, özelliği ile korsan yayıncılığa kapı araladı. Musk'ın bu hatası sosyal medyada gündem oldu. 

Elon Musk​'ın Twitter​ ekibi, Twitter'a yeni gelen özelliği  geçtiğimiz günlerde duyurdu. 2 saatlik video yükleme imkânı getirenTwitter Blue​ özelliği korsan yayıncılığa da imkan sağladı. 

Şimdilik Web ve iOS için geçerli olan bu seçenekle 8 GB'a kadar videolar yüklenebiliyor. Android'de ise halen 10 dakika sınırı mevcut. 

Ancak Twitter Blue aboneleri bu 2 saatlik video yükleme imkanını kullanıcılar fırsata çevirdi. 

FİLM YÜKLEMELERİ BAŞLADI 

Bu özellikle Twitter, Youtube'a veya Netflix'e dönüşebilir mi bilinmez ancak bazı Twitter Blue abonelerinin uzun metrajlı filmleri korsan olarak platforma yükledikleri görüldü. 

The Verge örneğin Shrek The Third filminin tam sürümünün Twitter'a yüklendiğini tespit etti. Bununla da kalmadı. Super Mario Bros filminin tamamı platformda izleyen kullanıcıların yorumları bir anda yayıldı.

Aslında 2 saatlik videoya izin vermek demek Twitter için sadece telif sorunlarına yol açmıyor. Aynı zamanda bu videoların depolanması için yüksek sunucu maliyetlerini de beraberinde getiriyor. Twitter'ın Blue abonelerinden elde edeceği aylık abonelik geliriyle bu maliyeti karşılaması pek olası görünmüyor.

 

 

Kaynak: Haber Global

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...