Tgrt Haber

Elon Musk'ın hayali suya düştü: Hyperloop projesine son verildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2023 09:59 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 10:03
Elon Musk'ın hayali suya düştü: Hyperloop projesine son verildi

Elon Musk'ın 'tüpün içinde hızlı yolculuk' hayalleri sona erdi. 2014 yılında başlayan Hyperloop projesine son verildi.

Milyarder iş insanı Elon Musk​'ın 'tüp içinde uçak hızında yolculuk' girişimi Hyperloop projesinin çalışmaları sonlandırıldı. Amerikan Bloomberg haber sitesine göre, Proje 2014 yılında başladı ve şimdiye kadar 450 milyon dolar yatırım almayı başardı.

Hyperloop projesinde sene bitmeden tüm çalışanların işine son verilerek feshedilecek. Şirketin halihazırda çalışanlarının çoğu işten çıkarıldı.

YÜKSEK HIZLARDA ULAŞIM HEDEFLİYORDU

Şirket başlangıçta hem kargo hem de insanlar için kapalı metal tüpler aracılığıyla uçak benzeri hızlarda uzun mesafeler kat eden kapsüllerle ulaşım sağlamayı amaçlıyordu.

2017'den 2022'ye kadar milyarder iş insanı Richard Branson'ın Virgin Group holdinginin yatırımı nedeniyle Virgin Hyperloop One olarak biliniyordu. Ancak Virgin, geçen yıl şirketin yolcu taşıma planlarından vazgeçip yalnızca kargo hizmeti oluşturmaya odaklanmaya karar vermesi üzerine markasını sessizce geri çekti.

Elon Musk'ın hayali suya düştü: Hyperloop projesine son verildi

HIZI 1000 KM'Yİ GEÇECEKTİ

Öte yandan Musk’ın, havasız tüpler içinde saatte 1125 km’ye varan hızla ulaşım sağlamayı amaçlayan projesi gerçekleşseydi, bir buçuk saatlik mesafe yarım saate düşecekti. Projede yolcu veya kargo taşıyan aerodinamik alüminyum kapsüllerin, yeraltında ya da direkler üzerinde yükselen havasız tüpler içerisinde itilmesi öngörülmüştü.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...