Tgrt Haber

Elon Musk'ın her adımı Twitter'a zarar veriyor: Reklam gelirleri yarıya indi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
16 Temmuz 2023 17:31 - Güncelleme : 16 Temmuz 2023 17:34
Elon Musk'ın her adımı Twitter'a zarar veriyor: Reklam gelirleri yarıya indi

Son dönemde yapılan değişikliklerle kullanıcıların büyük tepkisini çeken Twitter'ın gelirlerinde ciddi bir düşüş yaşanıyor. Twitter'ın sahibi Elon Musk, reklam gelirlerinde yüzde 50 azalma olduğunu söyledi.

Twitter​, Elon Musk​ tarafından satın alındıktan sonra rekor seviyede değer kaybına uğradı. Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta​ tarafından geliştirilen Threads​' (Barcelona) uygulamasının marketlerdeki yerini almasıyla da değer kaybının daha sert şekilde kaydedildiği gözlemlendi.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra uygulamada çok fazla değişikliğe gitmesi kullanıcıların büyük tepkisini çekmişti. Son olarak reklam gelirlerinin de yarı yarıya düştüğü öğrenildi.

Musk, Twitter'da bir kullanıcının paylaşımına verdiği yanıtta "Reklam gelirindeki yaklaşık yüzde 50 düşüş ve ağır borç yükü nedeniyle hala eksideyiz. Başka bir şeye odaklanmadan önce pozitif nakit akışına ulaşmalıyız" ifadelerini kullandı.

REKLAM VEREN ŞİRKETLERİN YARISI ÇEKİLDİ

Uzmanlara göre Musk'ın Twitter'ı satın almasından bu yana platforma en çok reklam veren ilk bin şirketin neredeyse yarısı Twitter'dan çekildi.

Twitter son olarak, uygulamayı ücretsiz kullananlara getirilen görüntüleme kısıtlamaları yüzünden tepki çekti. Musk, kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine görüntüleme sayısını artırdıklarını duyurdu.

 

Kaynak: Ajanslar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...