Tgrt Haber

Elon Musk'ın satın alacağı yeni platform ortaya çıktı: Twitter tamam, sırada ne var?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
29 Aralık 2022 09:33 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 09:53
Elon Musk'ın satın alacağı yeni platform ortaya çıktı: Twitter tamam, sırada ne var?

Twitter'ı satın almasıyla tüm dünyada ses getiren Elon Musk'ın, bir sonraki aşamada satın alacağı platofrma dair ilk bilgiler geldi.

Tesla, SpaceX​ ve Twitter​ gibi dev firmaların sahibi Elon Musk​, sosyal medya platformunu satın almasının ardından tüm dünyada ses getirdi. 

44 milyar dolar karşılığında Twitter'ı satın alan ünlü iş insanı, milyonlarca kişi tarafından kullanılan platformu çok daha iyi hale getirmeyi amaçlıyor. Twitter için her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, diğer yandan Musk'ın satın almayı düşündüğü bir sonraki platform da ortaya çıktı.

ELON MUSK, SUBSTACK'I SATIN ALABİLİR

Özellikle son birkaç hafta Twitter ve Elon Musk, gerek politikacıların sansür dosyası gerekse gazetecilerin baskısı nedeniyle zor bir süreçten geçiyor. 

Ancak Musk, habercilik konusunda da bir adım atmak istiyor ve bu anlamda alanında popüler Substackplatformunu satın almayı düşünüyor. Zira bu satın alımla Musk, bazı sorun ve sansüre dayanan davalar için de alternatif çözüm bulmuş olacaktır.

İddialara göre Musk, satın alması durumunda Substack platformunu Twitter'a entegre edecek. Peki Substrack tam olarak nedir ve ne işe yarıyor?

Elon Musk'ın satın almasıyla gündeme gelen Substrack, basit bir arayüze sahip e-posta bülten platformudur. Gazeteciler, bu platform üzerinden ücret ödeyen abonelere özel haberler sunarak gelir sağlıyor.

Şu anda satın alıma dair net bir gelişme yok. Ancak Musk, Twitter'ın ve halkın yararına olacak tüm fikirlere açık olduğunu belirtti. Dolayısıyla ilerleyen dönemde yeni bir platformun satın alınmasına da çok şaşırmamak gerek.

https://twitter.com/elonmusk/status/1607936197602562050

 

Kaynak: Twitter

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...