Tgrt Haber

Elon Musk’ın Starship’ine yeşil ışık: Resmi onay alındı, geri sayım başladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
16 Kasım 2023 13:38 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 13:41
Elon Musk’ın Starship’ine yeşil ışık: Resmi onay alındı, geri sayım başladı

Elon Musk’ın şirketleri son günlerde sık sık gündemde. İnsanlı testlerine geçiş yapmaya hazırlanan Neuralink’in ardından, Starship için de yeşil ışık yandı.

Elon Musk, sahip olduğu şirketlerle akıllara durgunluk veren işler ortaya koyuyor. İnsanlara çip takmaya hazırlanan ünlü milyarder gerekli onayları alırken, yakında seçilen gönüllerin beynine çip takılacak. Diğer yandan Musk uzay alanında da yine çok iddialı.

Halihazırda SpaceX şirketi ile uzayı fetheden Musk, şimdi de Starship için kritik bir virajı daha döndü. İlk testlerin ardından  ikinci uçuş için izinler alındı.

STARSHİP’İN 2. TESTİ İÇİN ONAY ALINDI

Starship ilk süreçlerinde epey sıkıntılı günlerden geçti.  Şu ana kadar yapılmış en güçlü roketlerden biri olsa da belirli bir irtifada patlama yaşanmış, bu durum Musk’ı biraz hayal kırıklığına uğratmıştı.

Söz konusu patlamanın ardından ikinci Starship kalkışı için ABD Federal Havacılık İdaresi'nden izin alınması gerekiyordu. Gerekli başvurular yapıldıktan sonra resmi onay kısa süre önce geldi. 

Elon Musk’ın Starship’ine yeşil ışık: Resmi onay alındı, geri sayım başladı

SpaceX’in resmi X hesabından yapılan paylaşımda roketin 17 Kasım'da yeniden uçuşunun yapılacağı duyuruldu.

Eğer hava muhalefeti ya da başka bir sorun çıkmazsa roketin ikinci kalkışı yarın(17 Kasım'da) olacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...