Tgrt Haber

Elon Musk'ın 'X'inin değeri çakıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
02 Ocak 2024 11:51 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 11:52
Elon Musk'ın 'X'inin değeri çakıldı

Elon Musk, X (Twitter) şirketine sahip olmak için 44 milyar ABD dolarını gözden çıkarmıştı. Ancak gelinen son noktada, platformun Musk'ın ödediği tutarın yarısı bile etmediği ortaya çıktı.

Elon Musk​'ın Twitter​'ı satın almasından bu yana bir yıldan fazla zaman geçti. Milyarder, Ekim 2022'de platform için 40 milyar dolardan fazla bir miktar ödedi ve o tarihten bu yana yaptığı en büyük değişiklik, Twitter'ın adını ve logosunu 'X' ile değiştirmek oldu.

X ADETA ERİYOR

Axios'un haberine göre, varlık yönetim şirketi Fidelity, şirketin Musk'ın satın aldığı zamana göre değerinin yüzde 71,5 düştüğünü iddia ediyor. Musk, o zamanlar Twitter olarak bilinen şirketi devralmak için 44 milyar dolar ödemişti.

Fidelity ayrıca mayıs ayında, X'in Musk'ın ödediğinin üçte biri olan yalnızca 15 milyar dolar değerinde olduğunu belirten bir rapor yayınlamıştı. Temmuz ayında ise Musk, bir X gönderisinde, reklam​ gelirlerindeki büyük düşüş nedeniyle şirketin finansal olarak zorlu bir dönemden geçtiğini söylemişti.

Musk, "Reklam gelirindeki ~%50'lik düşüş artı ağır borç yükü nedeniyle hala negatif nakit akışımız var." açıklamasında bulunmuştu.

X'E YÖNELİK REKLAM BOYKOTU SÜRÜYOR

Aralarında Apple, Disney, Walmart ve IBM gibi dünya devi teknoloji ve medya şirketlerinin de bulunduğu birçok firma, X'e yönelik bir reklam boykotu uyguluyor. Bunun sebebi ise Elon Musk'ın kasım ayında antisemitik gruplar tarafından paylaşılan bir gönderiye destek vermesi olarak belirtiliyor.

Musk daha sonra bu hareketi için özür dilese de, kendisine ve şirketine reklam vermeyi durduran şirketlere bir yayında ağır küfürler savurdu. Aynı zamanda Tesla CEO'su, "reklamveren boykotunun X'i öldürebileceğini" de kabul etti.

Kaynak: Business Insider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...