Tgrt Haber

Elon Musk'tan geri adım: X'te başlıklara yeniden yer verilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
23 Kasım 2023 15:05 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 15:08
Elon Musk'tan geri adım: X'te başlıklara yeniden yer verilecek

X (Twitter) platformunda paylaşılan URL'lerde 'başlık' geri dönüyor. X'in sahibi Elon Musk, geçen ay kaldırılan bu özelliği çok farklı bir şekilde yeniden kullanıma açacaklarını paylaştı.

Elon Musk​, X sosyal medya platformunda yapılan URL içerikli paylaşımlarda başlıkların yeniden gösterilmeye başlayacağını açıkladı.

Ağustos ayında Tesla CEO'su, X'in görünümünü iyileştirmek amacıyla URL ön izlemelerinden yazı başlıklarını kaldıracağını söylemişti. Şirket, Musk'un bu duyurusunun ardından eylül ayında düzenlemeyi hayata geçirdi.

X, BAŞLIKLARI URL KARTINDA GÖSTERECEK

Musk, resmi hesabından paylaştığı gönderide, başlıkların artık fotoğrafın üst kısmında görüneceğini söyledi. Ancak güncellemenin piyasaya sürüleceği tarihi açıklamadı. Daha önce başlıklar, URL'ye ait fotoğrafın alt kısmında yer alıyordu.

https://twitter.com/elonmusk/status/1727500747711852560

Başlıkların kaldırılması, kullanıcıların URL'nin içeriğini öğrenmek veya yazıyı okumak için URL kartına tıklamalarını zorunlu kıldı. Yayıncılar ise resimlere kendi başlıklarını yazmaya, URL'leri ayrı ayrı yayınlamaya veya başlığı oluşturulan ön izleme kartının görüntüsüne dahil etmeye başladı.

Bir başka deyişle Musk'un "yazı başlıklarını kaldırarak X'i sadeleştirme" planı ters tepti.

YAPAY ZEKA GROK X'E GELİYOR

Diğer yandan Elon Musk, X platformunun kullanım kolaylığını artıracak yenilikler üzerinde de çalışıyor. OpenAI'nin yapay zeka sohbet botuna rakip olarak çıkarılan 'Grok' uygulaması önümüzdeki hafta X Premium+ abonelerine sunulacak.

Grok, Musk'un 2018 yılında ayrıldığı OpenAI şirketinden sonra kurduğu 'xAI' adlı yapay zeka girişimi tarafından geliştirildi. Açıklamaya göre sohbet botu, X (Twitter) platformundaki verilere gerçek zamanlı olarak erişebiliyor. Ayrıca ChatGPT'den farklı olarak sorulan sorulara mizahi bir dille cevap verebiliyor.

Aylık 300 TL ya da yıllık 3 bin 139 TL 98 kuruş karşılığında sahip olunabilen X Premium+ hizmeti dışında Grok'a erişim sağlanabilen bir platform olmayacak.

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...