Tgrt Haber

Elon Musk'tan korkutan yapay zeka yorumu: İnsanlığın yok olmasına yol açabilir 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2023 19:42 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 19:54
Elon Musk'tan korkutan yapay zeka yorumu: İnsanlığın yok olmasına yol açabilir 

Tesla ve Space X şirketlerinin kurucusu ve sahibi Elon Musk, son yıllarda insan hayatına iyice yerleşen yapay zeka hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Musk, “çevreci hareketlerin” programlaması durumunda yapay zekanın insanoğlunun soyunun tükenmesine neden olacağı uyarısında bulundu.

Twitter'ın yeni sahibi, Tesla ve Space X şirketlerinin kurucusu Elon Musk​, komedyen Joe Rogan’ın podcastinde birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Musk, bazı kişilerin teknolojiyi, gezegeni korumak için insanlığa son vermekte kullanabileceğini söyledi. 

Musk'ın bu değerlendirmeleri İngiltere’de düzenlenecek yapay zeka​ zirvesi öncesi yapması dikkatlerden kaçmazken birçok uzman bu tür uyarıların aşırı olduğu görüşünde...

Eski İngiltere Başbakan Yardımcısı, Facebook ile Instagram’ın sahibi Meta’nın Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg, gelecekte yapay zekanın neye benzeyebileceğine fazla odaklanılması nedeniyle, şu anki sorunların görmezden gelindiğini söyledi. 

Clegg, “spekülatif ve bazen fütüristik tahminlerin, daha yakın vadeli sorunları gölgelemesine izin verilmemesi gerektiğini" belirtti. 

Elon Musk ise çevreci hareketin “çok ileri gitmesi” nedeniyle bu açıklamayı yaptığını söyledi. 

"KÖTÜ OLDUĞUNU BİLE DÜŞÜNMEYECEĞİZ"

Musk "İnsanları kötü olduğunu düşünmeye başlarsanız, sonra varacağınız doğal sonuç ölmeleri gerektiği. Yapay zeka yok oluşçularca programlanırsa, başlıca fonksiyonu insanlığın yok oluşu olacak ve bunun kötü olduğunu bile düşünmeyecekler" diye konuştu. 

Zirve öncesi konuşan İngiltere’nin en büyük yapay zeka şirketlerinden Google Deepmind’ın kurucularından Demis Hassabis, Silikon Vadisi ile özdeşleşen “Hızla hareket et ve kuralları yık” anlayışından kaçınılması gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...