Tgrt Haber

Elon Musk'tan şok açıklama: Şirketlerini çocuklarına devredecek mi?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
24 May 2023 12:17 - Güncelleme : 24 May 2023 12:33
Elon Musk'tan şok açıklama: Şirketlerini çocuklarına devredecek mi?

Milyarder iş insanı Elon Musk sahibi olduğu Twitter, Tesla, SpaceX gibi şirketleri kendisinden sonra devralacak kişileri şimdiden belirlediğini söyledi.

Elon Musk toplum genelinde sansasyona yol açan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Kısa bir süre önce Twitter​ CEO'luğunu Linda Yaccarino'ya devreden iş insanı, sahibi olduğu 5 şirketin geleceği hakkında konuştu.

The Wall Street Journal'ın CEO Konseyi Zirvesi'nde söz alan Elon Musk, sağlığına bir şey olursa veya başka bir sebeple şirketlerini devretmesi gerekirse, yerine geçecek isimleri şimdiden belirlediğini açıkladı. Şirket yöneticilerinin koltuklarını çocuklarına devretmelerini ise yanlış bulduğu dile getirdi.

"BU BİR HATA"

"Çocuklarıma, şirketlerimi yönetmeye ilgileri, eğilimleri veya yetenekleri olmasa bile şirketlerimden bir pay verecek değilim. Bence bu bir hatadır." diyen Elon Musk, başarının çağımızın en zor kazanımlarından biri olduğunu sözlerine ekledi.

Elon Musk'tan şok açıklama: Şirketlerini çocuklarına devredecek mi?

Elon Musk, elektrikli otomobil devi Tesla​'nın CEO'su ve Twitter'da Baş Teknoloji Sorumlusu olmanın yanı sıra, uzay taşımacılığı çalışmalarıyla tanınan SpaceX, insan ve bilgisayar arasında bir arayüz geliştirmeyi hedefleyen Neuralink ve ABD'li tünel inşaat şirketi The Boring Company'nin sahibi.

CEO Konseyi Zirvesi'nde yaptığı açıklamada "Yönetim kuruluna 'Beklenmedik bir şekilde başıma bir şey gelirse, devralmasını tavsiye ettiğim kişi budur' dedim. Yani her halükarda, yönetim kurulu kimi tavsiye ettiğimin farkındadır." açıklamasında bulundu.

HİSSELERİNDEN ENDİŞELİ

Elon Musk, şirketlerinde sahip olduğu hisseleri kimin devralacağı konusunda çok daha fazla endişeli olduğunu söyledi. Bu sorunla adeta cebelleştiğini ifade eden milyarder, oy hisselerini kontrol edecek bir bir tür eğitim kurumu oluşturmayı hedeflediğini aktardı.

TESLA CEO'LUĞUNU BIRAKABİLİR

Bu ayın başlarında Musk, şirketin yıllık toplantısında Tesla'ya yeni bir CEO aradığını ima etti. Musk'ın açıklaması, The Wall Street Journal'ın Tesla'nın CFO'su Zach Kirkhorn'un Musk'ın halefi olabileceğini bildirmesinden sonra geldi.

Kaynak: Business Insider

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Business Insider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...