Tgrt Haber

Elon Musk'tan tüm Windows kullanıcılarının hak vereceği eleştiri

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Neowin.net
26 Şubat 2024 09:20 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 09:22
Elon Musk'tan tüm Windows kullanıcılarının hak vereceği eleştiri

Elon Musk yeni aldığı dizüstü bilgisayarında Windows kuramadığını, çünkü Microsoft hesabı oluşturmanın zorunlu tutulduğunu belirterek Microsoft'u eleştirdi.

Geçtiğimiz hafta Google'ın yapay zeka sohbet botu Gemini'yi eleştiri yağmuruna tutan Elon Musk, bu sefer de Microsoft'a sataştı.

X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yeni bir dizüstü bilgisayar satın aldığını belirten Elon Musk, Windows'u kuramadığını çünkü kurulum ekranında Microsoft hesabı ile oturum açmasının zorunlu tutulduğunu söyleyerek, bunu eleştirdi.

"BİLGİSAYARIMI KULLANAMIYORUM"

Musk, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Yeni bir dizüstü bilgisayar satın aldım ve bir Microsoft hesabı oluşturmadığım sürece onu kullanmama izin vermiyor. Bu aynı zamanda onların yapay zekasının bilgisayarıma erişmesine izin vermek anlamına da geliyor! Bu çok karışık."

Eskiden Microsoft hesabında oturum açma veya oluşturmayı atlama seçeneği olduğunu da ekleyen Elon Musk, X'te Microsoft'un hesabını etiketleyerek "Bu hiç hoş değil." ifadesini kullandı.

Takipçileri ise X'in "Topluluk Notu" özelliğini kullanarak Musk'ın paylaşımına bir düzeltme ekledi. Windows'ta Microsoft hesabı ile oturum açma işleminin mümkün olduğunu öne sürdüler. Ünlü milyarder ise "Topluluk Notları başarısız oldu. Bu seçenek artık mevcut değil." diye cevap verdi.

Microsoft, önceki Windows sürümlerinde hesap oluşturmayı zorunlu tutmazken, Windows 11'de ise bu özelliği mecburi kılmıştı. Ancak bilgisayarı kurma aşamasında internet bağlantısı aktif değilken "hesap oluşturma" atlanabiliyor.

Microsoft'un güncellemesi sadece Musk'ı değil, aynı zamanda Microsoft hesabına sahip olmayanlar başta olmak üzere çoğu Windows PC kullanıcısını da rahatsız etti.

Kaynak: Neowin.net
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...