Tgrt Haber

Elon Musk'tan Twitter kullanıcıları için geri vites: Önce aldı, sonra geri verdi!

23 Nisan 2023 15:35 - Güncelleme : 23 Nisan 2023 15:40
Elon Musk'tan Twitter kullanıcıları için geri vites: Önce aldı, sonra geri verdi!

Twitter CEO'su Elon Musk eski hesaplar için mavi tikin artık ücretli olacğını açıklamış, ödemeyenlerin rozetini de kaldıracağını açıklamıştı. Uygulama Twitter tarafından devreye alınırken, Elon Musk ilk haftadan geri vites yaptı.

Twitter​ CEO'su Elon Musk​'ın, sosyal medya platformunda yaptığı en önemli değişiklerden biri onaylanmış hesaplarla ilgili. Twitter Blue​ ile tüm kullanıcılar ücretli olarak hem mavi onay rozeti alıyor, hem de platformun önemli avantajlarından faydalanıyor.

Ancak eski onaylanmış hesaba sahip kullanıcılar ücretli Blue aboneliğine sıcak bakmıyor. Musk ise tüm eski hesapların mavi rozetini kaldırarak ücretli Blue aboneliğine geçirildiğini açıkladı, 20 Nisan itibariyle de bunu uygulamaya başladı. Ancak son çıkan haberlere göre Elon Musk geri vites attı. 1 milyonun üzerinde takipçisi olup Twitter Blue aboneliği olmayan bazı ünlü isimlerin kaldırılan 'mavi tiki' geri geldi.

ESKİ HESAPLARDAN BAZILARI İÇİN MAVİ TİK​ GERİ DÖNDÜ

BBC‘nin haberine göre bir milyondan fazla takipçisi olan bazı Twitter hesaplarının ‘mavi tik’ rozetleri, abonelik için ödeme yapmadan Twitter tarafından yeniden etkinleştirildi.

Beyonce, Harry Kane, Richard Osman ve Victoria Beckham rozetlerini geri alanlar arasında yer alıyor.

BBC News Twitter hesabı da yine altın rozetine kavuştu ancak bunun için ödeme yapmadı.

1,1 milyon takipçisi bulunan yayıncı James O’Brien ve Bellingcat soruşturma kuruluşunu kuran Eliot Higgins, mavi tikin kendilerine ücretsiz olarak verildiğini doğruladı.

Wrexham futbol kulübünün de sahibi olan aktör Ryan Reynolds gibi bazı ünlülerin ise 21 milyondan fazla takipçisi olmasına rağmen hala mavi tikleri yok. Buna ek olarak mavi tiki kaldırılan isimler arasında Neymar ve Mbappe gibi dünya yıldızları da bulunuyor.

Kaynak: BBC

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...