Tgrt Haber

Elon Musk'tan Twitter'a bir darbe daha: Yılların özelliği rafa kaldırıldı!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Türkiye Gazetesi
31 Ağustos 2023 11:59 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 11:59
Elon Musk'tan Twitter'a bir darbe daha: Yılların özelliği rafa kaldırıldı!

Twitter'ı satın aldıktan sonra, platformun adından logosuna kadar her şeyini "X" olarak değiştiren Elon Musk, bu sefer de kalp emojisine kafayı taktı. X'te bazı paylaşımlarda beğeni tuşuna basılınca kalp yerine X harfi çıktığı görüldü.

Elon Musk​, Twitter​'ı satın aldıktan sonra platformda yaptığı köklü değişikliklere hız kesmeden devam ediyor. Son olarak sosyal medya uygulamasında bir gönderiyi beğenince ortaya çıkan pembe kalp animasyonu gitti, bunun yerine X animasyonu getirildi.

Gönderilerin altındaki "yeniden paylaş" ve "yorum yap" gibi seçeneklerin hemen yanında bulunan beğeni butonuna tıklandığında, daha önce kısa bir süreliğine büyüyüp küçülen bir kalp emojisi beliriyordu. Twitter ile özdeşleşen bu özellik, sosyal medya platformuna 2015 yılındaki bir güncellemeyle eklenmişti.

KALP GİTTİ, X GELDİ

Kalp butonu, sosyal paylaşım sitesinde bir gönderiyi favori listenize eklemenizi sağlayan "Favori" butonunun yerine getirilmişti. Ancak bu özellik bir kez daha değişime uğradı. Artık bir gönderiyi beğendiğinizde hızlı bir şekilde büyüyüp küçülen bir 'X' logosuyla karşılaşıyorsunuz.

Elon Musk'tan Twitter'a bir darbe daha: Yılların özelliği rafa kaldırıldı!

X veya Elon Musk, sosyal medya ağındaki bu değişimi resmi olarak duyurmadı. Ancak bazı kullanıcıların fark etmesiyle ortaya çıktı. Bununla birlikte bu değişikliğin geçici süreliğine yapılmış olabileceği ihtimali de tartışılıyor. Zira Twitter'ın platformundaki özelliklerini, belirli özel günlere uyum sağlayacak revize ettiği biliniyor.

Örneğin her yeni bir Apple etkinliği duyurusu açıklandığında, beğeni butonunun animasyonu Apple'ın ikonik elma logosu ile değişiyor. Dolayısıyla Elon Musk'un yaptığı son yenilik de şirketin X'i kutlamak için aldığı bir kararın sonucu olabilir. Öte yandan yeni özelliğin bütün kullanıcılarda görülmediğini de belirtmekte yarar var.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...