Tgrt Haber

Elon Musk'tan yeni adım: X'te fenomen olmak kolaylaşıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
14 Kasım 2023 12:23 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 12:25
Elon Musk'tan yeni adım: X'te fenomen olmak kolaylaşıyor

Elon Musk, X (Twitter) şirketini satın aldıktan sonra tepeden tırnağa her şeyini değiştirdi. Şimdi de algoritmasına kafayı taktı. Yapılan değişiklikle birlikte X'te takipçi kazanmak eskisinden daha kolay olacak.

Sosyal medya platformu X, 7'den 70'e herkesi ilgilendiren bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirketin sahibi Elon Musk​'un açıklamasına göre, uygulamanın algoritmasında büyük bir değişiklik yapılacak.

X, KÜÇÜK HESAPLARA ŞANS VERECEK

X halihazırda "Sizin İçin" adlı akış bölümünde kullanıcılara beğenebileceklerini düşündüğü gönderileri gösteriyor. Fakat bunlar genellikle platformda belirli bir popülariteye sahip hesaplar tarafından paylaşılan gönderilerden oluşuyor. Daha küçük ve az takipçili hesaplar ise doğal olarak geri planda kalıyorlar.

Yeni algoritma​ bu sistemi ortadan kaldıracak. Artık daha az takipçisi olan hesapların paylaşımları da diğer kullanıcılara önerilecek. Böylelikle içerik üreticiliğine yeni başlayan kişiler hem X'te reklam vermeden daha fazla görünürlük kazanabilecekler hem de takipçi sayılarını kolaylıkla artırabilecekler.

Elon Musk, yeni güncellemenin önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacağını söyledi, "bu, arkadaş takip ağınızın dışında kalan daha küçük hesapların ve gönderilerin ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

https://twitter.com/elonmusk/status/1723021026752143705

ELON MUSK'UN AMACI NE?

Musk sosyal medya şirketini devralmadan önce Twitter, özellikle içerik üreticilerine odaklanan bir platform değildi. Kullanıcılara para kazanma imkanı tanıdığı belirli özellikleri vardı (Twitter Abonelikleri gibi) fakat Musk'un başa geçmesiyle bu konuya önem verilmiş durumda.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde X, Premium abonelerine 25 bin karakterlik gönderi paylaşma ve iki saatlik video yükleme gibi özellikler sunarak içerik üreticilerini platforma çekmeye çalıştı. X CEO'su Linda Yaccarino da 'reklam geliri paylaşım programı' kapsamında toplam 20 milyon dolar ödeme yaptıklarını açıkladı.

Musk, X'i içerik üreticilerinin kendi kitlelerini oluşturduğu ve gönderileri üzerinden para kazanabildiği bir platform haline getirmek istiyor. Ancak küçük üreticiler genellikle YouTube ve TikTok gibi uygulamaları tercih ediyor. Çünkü bu platformlar, daha az takipçisi olan hesapları algoritmalarında öne çıkararak onlara şans veriyor.

Ünlü milyarder attığı son adımla birlikte bu sorunu da çözerek X'i hem kullanıcılar hem de içerik üreticiler için daha cazip kılmayı hedefliyor. Başarılı olup olmayacağı önümüzdeki süreçte belli olacak.

Kaynak: TechCrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...