Tgrt Haber

Emojisiz mesajlaşamayanlara müjde: 118 adet yeni emoji geliyor, liste yayınlandı!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Emojipedia
14 Eylül 2023 13:22 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 13:23
Emojisiz mesajlaşamayanlara müjde: 118 adet yeni emoji geliyor, liste yayınlandı!

Unicode Konsorsiyumu, 6 tanesi tamamen yeni olmak üzere 118 adet güncellenmiş emoji kataloğunu içeren "Emoji 15.1" standardını resmi olarak onayladı. Emojilerin hepsi önümüzdeki yıldan itibaren kullanılmaya başlayacak.

Yazılı mesajlaşma sırasında duygu ve düşüncelerimizi karşı tarafa daha iyi iletmek için kullandığımız emojiler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Emoji​ kullanımının artmasıyla birlikte, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda yeni simgelere de gereksinim duyulmaya başladı.

Dijital uygulamalarda kullandığımız emojiler için ortak bir standart geliştirilmesinden sorumlu olan Unicode Konsorsiyumu, "Emoji 15.1" standardını resmi olarak duyurdu.

Emoji 15.1, Unicode Konsorsiyumu'nun dünyanın tüm büyük yazı sistemlerinde yazılmış metinlerin kullanımını desteklemek için tasarlanmış temel metin kodlama standardı olan Unicode Standardının 15.1 sürümüyle birlikte resmi olarak onaylandı.

118 YENİ EMOJİ YOLDA

Konsorsiyumun üyeleri arasında Apple​, Google ve Microsoft yer alıyor. Önümüzdeki yıl itibarıyla akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi cihazların yanı sıra kullandığımız dijital uygulamalara, Emoji 15.1 sürümüyle 118 adet yeni emoji eklenecek.

Bunların bir kısmı ilk defa eklenecek. Bazıları ise var olan simgelerin güncellenmiş veya değiştirilmiş versiyonları olacak. 6 tanesi tamamen yeni olmak üzere, 4 yeni aile emojisi kombinasyonu ve önceden var olan 6 insan emojisinin 108 adet yenilenmiş versiyonları piyasaya sürülüyor.

Emojisiz mesajlaşamayanlara müjde: 118 adet yeni emoji geliyor, liste yayınlandı!

Yeni eklenecek emojilerin listesi:

- Yatay sallanan kafa
- Dikey sallanan kafa
- Phoenix (Anka kuşuna atıfta bulunuyor)
- Lime
- Kahverengi Mantarı
- Kırık Zincir

Yön belirten varyasyonlara sahip altı kişilik emoji karakterleri:

- Sağa doğru yürüyen insan
- Sağa doğru koşan insan
- Sağa dönük diz çökmüş insan
- Sağa dönük bastonlu insan
- Sağa dönük tekerlekli sandalyeli insan
- Sağa dönük elektrikli tekerlekli sandalyeli insan

https://twitter.com/unicode/status/1699385767980888229

Kaynak: Emojipedia

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...