Tgrt Haber

En çok kullanılan Android sürümleri açıklandı! Şaşırtan sonuçlar

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
07 Haziran 2023 10:38 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 12:02
En çok kullanılan Android sürümleri açıklandı! Şaşırtan sonuçlar

Google'ın Android işletim sisteminin kullanım oranlarıyla ilgili son açıklamasına göre en çok kullanılan sürüm Android 11 olarak kayda geçti. 10 yıl önce piyasaya sürülen KitKat 4.4 bile hala kullanılıyor.

Android'in en yeni özelliklerle donatılmış son sürümü Android 14​'ün testleri devam ediyor. Samsung​ ve Xiaomi​ dahil birçok akıllı telefon üreticisi Android 14 üzerine geliştirdikleri yeni kullanıcı arayüzünü amiral gemisi modellerinde test etmeye başladı.

Google da dünya genelinde en çok kullanılan Android sürümlerinin listesini açıkladı. Şirket bu verileri düzenli olarak paylaşıyor. Son olarak Mayıs 2023 dönemini kapsayan rapora göre en çok kullanılan sürümün Android 11 olduğu açıklandı. Android 14, tam sürümü çıkmadığı için bu listeye dahil edilmedi.

ANDROİD 13​ PAZAR PAYI DÜŞÜK

İşletim sisteminin şu anki en son sürümü olan Android 13, yüzde 15 pazar payıyla listeye dördüncü sıradan yerleşti. Android 12, yüzde 16,3 ile üçüncü olurken, Android 10 yüzde 17,8 pay ile ikinciliğe yerleşti. Android 9'ün kullanım oranı yüzde 11,9 olarak açıklandı.

En çok kullanılan Android sürümleri açıklandı! Şaşırtan sonuçlar

En çok kullanılan Android sürümü olan Android 11'in pazar payı yüzde 23,1 olarak kayda geçti.

ESKİ SÜRÜMLER DE KULLANIMDA

Bununla birlikte listeye bakıldığında Android 9'dan daha eski sürümlerin hala kullanıldığı görülüyor:

  • Android 8: yüzde 8,3
  • Android 7: yüzde 3
  • Android 6: yüzde 2,3
  • Android 5: yüzde 1,8
  • Android 4.4 KitKat: yüzde 0,5

Dünya çapında yaklaşık 3 milyar Android cihaz olduğunu varsayarsak, bu durum hala Android 4.4 KitKat'ta çalışan 15 milyon akıllı telefon olduğunu gösteriyor.

Nisan 2023 raporunda Android 13'ün yüzde 12,1 pazar payı vardı. Ocak ayında ise yüzde 5'lerde seyrediyordu. Bu kapsamda Android 13'ün yavaş da olsa bir büyüme katettiği söylenebilir. Ancak üç nesil önce çıkmış olan Android 11 ile aradaki fark çok büyük ve bu farkın kapanıp kapanmayacağını zaman gösterecek.

Kaynak: Android Authority

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Android Authority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...