Tgrt Haber

En iyi kameraya sahip 5 Android telefon (2024)

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Makeuseof.com
13 Şubat 2024 11:27 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 11:27
En iyi kameraya sahip 5 Android telefon (2024)

Her anınızı kaydedebileceğiniz iyi bir akıllı telefon arıyorsanız, doğru yerdesiniz. 2024 yılında satın alınacak en iyi kameralı Android telefonları listeliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki hızlı ilerlemeler, akıllı telefonları sadece temel bir iletişim aracı olmaktan çıkarıp aynı zamanda güçlü fotoğraf ve video çekim araçlarına dönüştürdü.

Özellikle Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar, son yıllarda kamera​ teknolojilerinde önemli adımlar atarak kullanıcılarına oldukça tatmin edici seviyede mobil fotoğrafçılık özellikleri sunmaya başladı. Bu gelişmelerle birlikte mobil cihazların kameraları sadece anıları kaydetmekle kalmayıp, kısa film üretiminden profesyonel fotoğraf çekimine kadar pek çok alanda kullanılmaya başladı.

Peki 2024 yılında satın alınabilecek en iyi kameraya sahip Android telefonlar hangileri? Listemizde bu soruyu cevaplayacağız.

AKILLI TELEFON​ SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KAMERA ÖZELLİKLERİ NELER?

Öncelikle hangi akıllı telefonun isteğinize uygun kamera özelliklerine sahip olduğunu belirlemenize yardımcı olacak birkaç önemli noktaya değinmekte fayda var.

Dikkat edilmesi gereken noktaların başında 'Megapiksel sayısı' geliyor. Basitçe söylemek gerekirse MP, bir kameranın bir fotoğrafta kaç pikselin bulunduğunu belirten bir ölçü birimidir. Elbette tek başına fotoğrafın kalitesini belirlemez, ancak yüksek çözünürlük için oldukça önemli bir faktördür.

En iyi kameraya sahip 5 Android telefon (2024) - 1. Resim

Daha yüksek MP sayısı genellikle daha yüksek çözünürlük anlamına gelir. Bu da fotoğrafların daha büyük boyutlarda yazdırılabilmesi veya detayların dijital olarak daha iyi yakalanabilmesi demektir. Ayrıca yüksek MP sayısı fotoğrafları kırptığınızda daha fazla detayın korunmasını sağlar ve bu sayede, çekim sırasında ideal çerçeveleme şansınız olmasa bile sonradan düzenleme yapabilirsiniz.

Ancak "MP sayısı arttıkça kamera performansı da artar" gibi bir çıkarımda bulunamayız. Çünkü kameranın performansını ve fotoğrafın kalitesini belirleyen başka faktörler de göz önüne alınmalıdır. Örneğin:

- Sensör boyutu: Megapiksel sayısı kadar, kameranın sensör boyutu da önemlidir. Daha büyük sensörler genellikle daha iyi düşük ışık performansı ve doğal olarak daha kaliteli fotoğraflara kapı açar.
- Optik kalite: Lens kalitesi ve diyafram açıklığı da fotoğraf kalitesini belirleyen önemli faktörler arasında.
- Yazılım ve işlem gücü: Kameranın yazılım optimizasyonu ve işlem gücü de önemlidir. İyi bir işleme gücü ve yazılım, daha iyi renk doğruluğu, odaklama hızı ve fotoğrafın görünümünü etkileyen çeşitli çekim modları sağlayabilir.

Bunlara ek olarak gelişmiş otomatik odaklama, optik görüntü stabilizasyonu ve gece modu gibi farklı çekim modları akıllı telefonun kamera performansını artıran özellikler arasında yer alıyor.

GOOGLE PİXEL 8 PRO

Google Pixel 8 Pro, en iyi kameraya sahip Android telefonlar listesinin başında geliyor. Cihazda bulunan 50 Megapiksel ana kamera önceki modele benzese de, daha geniş bir diyafram açıklığına sahip ve ayrıca otomatik odaklama özelliği, Çok Bölgeli Lazer AF ile desteklenerek ayrıntılı görüntüleri daha hızlı yakalamanıza olanak tanıyor.

En iyi kameraya sahip 5 Android telefon (2024) - 2. Resim

Ultra geniş kamerası, çözünürlüğün önceki modeldeki 12 Megapikselden 48 Megapiksele yükseltilmesiyle daha büyük bir sensör ve doğal olarak daha iyi otomatik odaklama özelliği özelliği sunuyor. 5x 48 Megapiksel telefoto lens de daha geniş bir diyafram açıklığı kapasitesiyle geliyor.

Tüm lensler, loş ışıkta veya optik yakınlaştırma kullanıldığında bile gölge ayrıntıları ve belirgin bir güçle korunan parlak noktalarla doğru görüntüler sunabiliyor. Kamera, renklerin doğallığını korurken görüntüleri de parlak ve canlı olarak kaydedebiliyor.

Pixel 8 Pro'nun öne çıkan özellikleri:

- Otomatik lens seçimini geçersiz kılabilirManuel odaklama, deklanşör hızı ve ISO kontrol seçenekleri
- P3 renk alanı ve güvenilir beyaz dengesi
- Fotoğraf ve video için iyi stabilizasyon
- Parlak, doğru renklere sahip, 120Hz AMOLED ekran
- Yedi yıllık yazılım güncellemesi

GOOGLE PİXEL 7A

Türkiye'de resmi olarak satılmasa da Google Pixel 7a, bütçesi kısıtlı olup iyi kameralı bir telefon isteyenler için ideal bir seçenek.

Pixel 7a'nın ana kamerası hızlı f/1,9 diyafram açıklığına sahip ve 64 Megapiksel çözünürlük sunuyor. Selfie kamerasının piksel sayısı da 13 Megapiksel olup, ultra geniş ve selfie kameralarında 30 FPS ile sınırlı olmasına rağmen ana kamerada 4K@60fps video kaydı yapılabiliyor.

En iyi kameraya sahip 5 Android telefon (2024) - 3. Resim

Görüntü kalitesinin hem ana hem de ultra geniş kameralarda tatmin edici olduğu, ayrıca renkler doğal ve canlı, keskin ayrıntılar ve iyi kontrastla tamamlandığı belirtiliyor. Beyaz dengesinin de aydınlatma koşullarından bağımsız olarak iyi sonuçlar verdiği ifade ediliyor.

Pixel 7a aynı zamanda toza ve suya da dayanıklı. Bu özelliği sayesinde havuz başı ve plaj fotoğrafçılığı için ideal bir seçenek haline geliyor.

SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA

Samsung Galaxy S24 Ultra önceki modele göre daha büyük bir sensörle geliyor. Genel video görüntüleri daha iyi kontrast ve ayrıntı sergilerken daha gerçekçi renk sunabiliyor. Ayrıca 8K'da 30 ve 24 FPS kayıt seçeneği var ve 3x, 5x ve 10x seçenekleriyle hızlı yakınlaştırma için ön ayarlar bulunuyor.

En iyi kameraya sahip 5 Android telefon (2024) - 4. Resim

Galaxy S24 Ultra ile Pro Video modunu kullanarak 4K'da 120 FPS videolar da çekebilirsiniz. Bu modda tüm görüntü sabitleme kapatıldığı için bir gimbal veya tripoda ihtiyacınız olacak. Ayrıca 1080P Full HD'de ise 240 FPS görüntüler elde edebilirsiniz.

SAMSUNG GALAXY A54

Samsung Galaxy A54, 32 Megapiksel selfie kamerasının yanı sıra, f/1,8 diyafram açıklığına sahip bir 50 Megapiksel birincil, iyi bir ultra geniş açı ve yakın çekim yapmak için kullanabileceğiniz 5 Megapiksel makro kamera sunuyor.

En iyi kameraya sahip 5 Android telefon (2024) - 5. Resim

Aynı zamanda canlı renklere ve net ayrıntılara sahip, parlak bir 120Hz Süper AMOLED ekranla kullanıcıları karşısına çıkan cihaz, IP67 suya dayanıklılık sertifikasına da sahip.

ONEPLUS 12

OnePlus 12 düşük ışıkta iyi performans gösteren bir 50 Megapiksel birincil, 3x optik yakınlaştırmalı 64 Megapiksel periskop telefoto, 48 Megapiksel ultra geniş kamera ve 32 Megapiksel selfie kamerasına sahip. Video kalitesi bakımından, ana kamerada 4K@60fps ve 8K çekim desteği sunuyor.

En iyi kameraya sahip 5 Android telefon (2024) - 6. Resim

Kaynak: Makeuseof.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...