Tgrt Haber

En iyi ücretsiz metinden fotoğraf oluşturma uygulamaları

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: makeuseof.com
04 Mart 2024 14:12 - Güncelleme : 04 Mart 2024 14:13
En iyi ücretsiz metinden fotoğraf oluşturma uygulamaları

Yapay zeka tabanlı metinden fotoğraf oluşturma programları, dil işleme teknikleri kullanarak detaylı metin verilerini analiz edip çeşitli fotoğraf içerikleri üretebilen araçlar arasında yer alıyor. Listemizde bu amaçla kullanılan 5 tane metinden görsel üretme uygulamasına değindik.

Şu sıralar hepimiz OpenAI​ tarafından geliştirilen yapay zeka temelli metinden video oluşturma uygulaması Sora​'yı konuşuyoruz. Sora, yalnızca birkaç cümle yazarak hayal ettiğiniz sahneleri 1 dakikalık yüksek kalitedeli videolara dönüştürüyor.

Sora ile benzer bir mantıkta çalışan ve yazarak görsel üretebileceğiniz yapay zeka uygulamaları da mevcut. Bu uygulamalar arasında, Midjourney​ gibi popüler araçlar en başta geliyor. Ancak Midjourney, ücretli olması sebebiyle birçok kullanıcının ilk tercihleri arasında olmayabiliyor. Biz de Midjourney alternatifi metinden görüntü oluşturma programlarını listeledik.

OPENAI DALL-E​ DESTEKLİ 'MİCROSOFT DESİGNER'

Midjourney'e en tanınmış rakibi olan DALL-E, en iyi alternatiflerin başında geliyor. DALL-E, artık geliştiricilerin web sitesi aracılığıyla ücretsiz olarak kullanılamıyor ancak OpenAI ile Microsoft arasındaki ortaklık sayesinde Microsoft Designer aracılığıyla para vermeden kullanabilirsiniz.

En iyi ücretsiz metinden fotoğraf oluşturma uygulamaları - 1. Resim

Microsoft Designer, kullanıcıların her gün 15 tane görüntüyü ücretsiz bir şekilde oluşturmasına imkan tanıyor. "Boost" hakkınız dolduğunda da görüntü üretmeye devam edebiliyorsunuz ancak daha uzun süre bekliyorsunuz.

Ayrıca Microsoft Designer'da daha yüksek çözünürlüklü görüntüler oluşturma özelliği yok. Midjourney'de olduğu gibi fotoğrafın en boy oranı da değiştirilemiyor. Ancak "Özelleştir" seçeneği sayesinde arka planı kaldırmak, arka planı bulanıklaştırmak, aydınlatmayı ayarlamak ve metin veya semboller eklemek gibi özellikleri kullanabilirsiniz.

DREAMSTUDİO

DreamStudio da Midjourney alternatif ücretsiz yapay zeka programları arasında yerini alıyor. Bu programda oran, çekirdek, model türü, stil, istem gücü ve oluşturma adımları, bir görüntüyü etkinleştirmeden önce değiştirebileceğiniz özellikler arasında bulunuyor.

En iyi ücretsiz metinden fotoğraf oluşturma uygulamaları - 2. Resim

DreamStudio'nun en dikkat çekici özelliği, Negatif İstem desteği oluyor. Bu özellik sayesinde, istemediğiniz detayları açıklayarak fotoğrafı özelleştirme imkanınız oluyor. Özellik, DreamStudio'da doğrudan bilgi istemi kutusunun altında yer alıyor ve bu da onu sürecin ana parçası yapıyor.

DreamStudio kayıt olduğunuzda ücretsiz olarak 25 kredi sunmakta. Ve bu krediler yenilenmiyor.

DİFFUSİONBEE

Bu listedeki tüm yapay zeka görüntü oluşturma uygulamaları arasında DiffusionBee, gizlilik açısından en üst sırada yer alıyor ve oluşturabileceğiniz görüntü sayısında herhangi bir sınırlamaya tabi tutmuyor.

En iyi ücretsiz metinden fotoğraf oluşturma uygulamaları - 3. Resim

Bunun nedeni uygulamanın bilgisayarınıza yerel olarak indirilip çalıştırılması. Yani internete bağlı değil ve bir hesaba kaydolmanızı gerektirmez.

Yalnızca OS 12.5.1 veya daha üstünü çalıştıran Mac bilgisayarlar için kullanılabilir. Eğer Apple Silicon M1 veya M2 işlemciye sahip bir MacBook'a sahipseniz şanslısınız zira bekleme süreniz çok daha kısa olacaktır.

IMAGEFX

Google, kullanımı ücretsiz ürünü ImageFX ile yapay zeka görüntü oluşturma uygulaması sunan şirketler arasına katıldı.

En iyi ücretsiz metinden fotoğraf oluşturma uygulamaları - 4. Resim

Günlük oluşturabileceğiniz görsellerin sayısı belirtilmemiş. Ancak sınırınıza ulaşana kadar, Google'ın yeni varyasyonlar oluşturmak için değiştirilebilecek vurgulanan anahtar kelimeler olarak adlandırdığı "İfade Edici Çipler"i tıklayarak yeni görseller oluşturabilirsiniz.

DREAM BY WOMBO

WOMBO uygulamasının ücretsiz sürümünde, sonucu yeniden oluşturma seçeneğiyle aynı anda bir görüntü oluşturabilirsiniz. Çeşitlemeler oluşturmak veya aynı anda birden fazla görsel oluşturmak gibi daha fazla imkana sahip olmak için abonelik ödemeniz gerekiyor.

Ayrıca Dream by Wombo'nun uzun süredir en iyi yapay zeka görüntü oluşturucularının özet listelerinde yer alan bir web sürümü de var.

Kaynak: makeuseof.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...