Tgrt Haber

Enerji üretiminde devrim... Güneş pencereleri, daha fazla elektrik üretiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: PV Magazine
22 Haziran 2024 14:50 - Güncelleme : 22 Haziran 2024 14:50
Enerji üretiminde devrim... Güneş pencereleri, daha fazla elektrik üretiyor

İspanyol şirket SolReina, binaların dış cephelerinde kullanılan ve enerji üretimini artırarak elektrikli klima ihtiyacını önemli ölçüde azaltan dayanıklı "Güneş Pencereleri" geliştirdi.

Günümüzde elektrik üretiminde kullanılan güneş panelleri her zamankinden daha fazla önem kazanıyor. Son yıllarda hem bireysel hem de kurumsal tarafta popülerlik kazanan bu teknoloji yepyeni bir boyuta evrilmiş durumda.

İspanya merkezli BIPV (Binaya Entegre Fotovoltaikler) üreticisi SolReina, "Güneş Penceresi" olarak bilinen ve termal / akustik yalıtımlı panellerden oluşan yeni bir ürün geliştirdi.

GÜNEŞ PENCERELERİ, OLDUKÇA DAYANIKLI

Binaların dış cephelerinde kullanılabilen pencereler, yüksek dayanıma sahip temperli cam kullanıldığından, mekanik streslere ve sıcaklık değişimlerine karşı dirençli hale geliyor.

Enerji üretiminde devrim... Güneş pencereleri, daha fazla elektrik üretiyor - 1. Resim

SolReina, standart yapıdaki bir güneş penceresinin 150 ila 225 W/m2 üretimi yapabileceğini iddia etti. Bunun da sıcak günlerde elektrikli klima ihtiyacını yüzde 80'e kadar azaltabileceğini belirtti. Ayrıca sistemin tipik çatı kurulumundan yüzde 15 daha fazla fotovoltaik enerji ürettiğini de vurguladı.

Kaynak: PV Magazine
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...