Tgrt Haber

Epic Games hacklendi mi? Epic Games hesabımı nasıl güvene alırım?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
29 Şubat 2024 08:04 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 08:08
Epic Games hacklendi mi? Epic Games hesabımı nasıl güvene alırım?

Epic Games hacklendi mi? Epic Games hesabımı nasıl güvene alırım? Fortnite'ın yapımcısı Epic Games, fidye yazılımı saldırısına maruz kaldı ve 200 GB boyutunda veri çalındı. Peki, çalınan veriler ne kadar önemli? İşte detaylar...

Fortnite​'ın yapımcısı Epic Games​, fidye yazılımı saldırısına maruz kaldı ve 200 GB boyutunda veri çalındı. Peki, Epic Games hacklendi mi ve çalınan veriler ne kadar önemli?

EPIC GAMES HACKLENDİ Mİ?

Fortnite oyununun geliştiricisi olan Epic Games, son zamanlarda fidye yazılımı saldırısına uğradı. Salgının arkasındaki grup, kendini Mogilevich olarak adlandırıyor ve şirketten yaklaşık 200 GB boyutunda veri çaldı. Bu veriler arasında e-postalar, şifreler, kişisel bilgiler, ödeme bilgileri ve kaynak kodları bulunuyor. Mogilevich, çaldığı verileri darkweb üzerinde satışa çıkardı ve henüz bir fiyat belirtmedi.

ÇALINAN VERİLER SATIŞA SUNULDU

Mogilevich grubunun Epic Games'ten çaldığı verilerin tamamı çalışanlara mı, müşterilere mi yoksa her ikisine mi ait olduğu belirsizliğini koruyor. Grup, çalınan verileri satışa sunmuş olsa da henüz herhangi bir kanıt paylaşmadı. Epic Games ise henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak saldırganlar, çaldıkları verileri 4 Mart'a kadar satışa sunacaklarını açıkladılar. Bu durum, Epic Games kullanıcılarının ve çalışanlarının kişisel ve hassas bilgilerinin tehlikede olabileceği endişelerini artırıyor.

Epic Games hacklendi mi? Epic Games hesabımı nasıl güvene alırım? - 1. Resim games

EPİC GAMES HESABIMI NASIL GÜVENE ALIRIM?

Epic Games'in çalınan verilerin ardından ne gibi önlemler aldığı ve kullanıcıların güvenliği için neler yapmayı planladığı şu an için bilinmiyor. Ancak şirketin bu tür saldırılara karşı daha sıkı güvenlik önlemleri almaya yönelebileceği tahmin ediliyor. Kullanıcıların ve çalışanların güvenliğini sağlamak için Epic Games'in hızlı ve etkili bir yanıt vermesi bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...