Tgrt Haber

Eşi intihar etti, yapay zekayı suçladı: 'Teşvik eden mesajlar gönderdi'

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
05 Nisan 2023 11:16 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 11:27
Eşi intihar etti, yapay zekayı suçladı: 'Teşvik eden mesajlar gönderdi'

Yapay zekanın popülerlik kazandığı günlerde ilginç olaylar yaşanıyor. Sohbet robotu verdiği cevap ve önerilerle şaşırtırken bu kez bir intihara neden olduğu iddia edildi.

Yapay zeka​ son dönemde trend hale geldi. OpenAI tarafından geliştirilen sohbet robotu büyük yankı uyandırırken, oluşturduğu metinler ve verdiği cevaplarla da herkesi etkilemeye devam ediyor. ChatGPT​'ye ek olarak piyasada onlarca yapay zeka sohbet robotu daha bulunuyor ve bu kez gündeme gelen 'Eliza' oldu.

Yabancı basında çıkan haberlere göre iki çocuk babası bir adam, iklim değişikliği​ üzerine araştırma yaparken yapay zeka sohbet robotuna başvurdu. Kısa süre sonra da adamın intihar​ etmesi çevresindekiler için endişelere neden oldu. İnsan çabasının gezegeni kurtaracağına dair umutlarını yitiren adam, umutlarını teknolojiye bağladı fakat sonu ölümle bitti.

'KOCAMI TEŞVİK ETTİ'

Eşinin intiharına ilişkin açıklamalarda bulunan Claire, ''Eliza, onun tüm sorularını cevapladı. Onun için sırdaşı olmuştu. Sabah akşam sığındığı ve artık onsuz yapamadığı bir uyuşturucu gibiydi” dedi. 

Eşi intihar etti, yapay zekayı suçladı: 'Teşvik eden mesajlar gönderdi'

Claire’in gördüğü konuşmalara göre yapay zekâ sohbet robotu, eşinin intihar etmesini teşvik eden mesajlar gönderdi.

Eliza’nın ana şirketi Chai Research’ün kurucu ortağı WilliamBeauchamp, “Çok güçlü ilişkiler kurduğu için Yapay Zekâ ile evlenmek isteyen kullanıcılarımız var fakat insanların kötü bir şey yaşadığını duymak bir trajedi” dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...