Tgrt Haber

Eski iPhone kullananlar dikkat! Güvenliğini seven yüklesin

23 Ocak 2024 12:55 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 12:55
Eski iPhone kullananlar dikkat! Güvenliğini seven yüklesin

Apple, iPhone modellerini yeni özelliklerle ve hata düzeltmeleriyle güncellemeye devam ediyor. Son olarak, bazı eski iPhone'lar için iOS 16.7.5 ve iOS 15.8.1 güncellemeleri, güvenlik açıklarını düzeltme odaklı olarak kullanıma sunuldu.

Apple​, Vision Pro karma gerçeklik (MR) başlığı için ön siparişleri almaya devam ederken, bir yandan da diğer cihazlarını güncelliyor. 22 Ocak'ta, iPhone​ Xr ve üzeri akıllı telefonları için iOS 17.3​ sürümünü piyasaya sürdü. Teknoloji devi firma, daha eski iPhone kullanıcılarını da unutmadı.

Apple'ın internet sitesinden alınan bilgiye göre, bazı eski iPhone'lar için iOS 16.7.5 ve iOS 15.8.1 güncellemeleri kullanıma sunuldu. Her iki güncelleme de herhangi bir yeni özellik içermiyor olup, yalnızca telefonların yazılımında tespit edilen çeşitli güvenlik açıklarını ortadan kaldırmaya odaklanıyor.

İOS 16.7.5 VE İOS 15.8.1 SÜRÜM NOTLARI

iOS 16.7.5 ile bazı kritik güvenlik açıkları (Neural Engine, ImageIO, Safari ve WebKit dahil) kapatıldı. Toplam 12 tane tespit edilen güvenlik açıkları, kritik olarak sınıflandırılan ve saldırganların kötü amaçlı kod yerleştirmesine ve yürütmesine olanak verebilecek bazı sorunları içermekteydi.

16.7.5 veya 15.8.1 güncellemesini yüklemek için Ayarlar > Genel > Yazılım güncellemesi bölümüne gidebilirsiniz. İnternet bağlantınızın hızına göre, yükleme işlemi bir veya birkaç saat sürebilir.

Güncellemelerin iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5. nesil, iPad Pro 9,7 inç ve iPad Pro 12,9 inç 1. nesil modelleri ile uyumlu olduğunu da eklemekte fayda var.

iOS 17.3 GÜNCELLEMESİ DE YAYINDA

Öte yandan Apple, çalınan cihaz koruması ve Apple Müzik ortak çalma listesi oluşturma gibi özelliklerle birlikte iOS 17.3 sürümünü yayınladı. Ayrıca MacBook, iPad, Apple Watch ve diğer cihazları için de yeni güncellemeleri piyasaya sürdü.

Kaynak: Apple
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...