Tgrt Haber

'Eski Twitter' yüklü telefonlar değere bindi: Rekor fiyatlara satılıyor

31 Temmuz 2023 11:40 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 11:43
'Eski Twitter' yüklü telefonlar değere bindi: Rekor fiyatlara satılıyor

Twitter'ın ismini, logosunu ve arayüzünü "X" ile değiştirmesinden sonra, 'eski Twitter' uygulamasının yüklü olduğu telefonlar değere bindi. Kullanıcılar, telefonlarını rekor fiyatlarla satmaya başladı.

Twitter​'ın sahibi Elon Musk​'un, sosyal medya platformunun ikonik kuş logosunu, ismini ve arayüzünü "X" harfiyle değiştirmesi, dünya genelinde ilginç görüntülere yol açtı.

'Orijinal Twitter' yüklü mobil cihazlar adeta birer yatırım aracı olarak değerlendirilmeye başlandı. Kanada'da yaşayan "Rjey" isimli bir kullanıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, Twitter'ın X'e dönüşmeden önceki simgesi ve arayüzünün yer aldığı telefonunu satışa çıkardı.

"Orijinal Twitter uygulaması yüklü bir iPhone 14 Pro Max'i 2200 dolara satıyorum" diyen Rjey, takipçilerinden yeni fiyat tekliflerine açık olduğunu da dile getirdi.

iPhone 14 Pro Max normal şartlarda, dolar bazında 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. En yüksek modeli olan 1 TB depolama alanına sahip sürümü ise 1599 dolar fiyat etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

ORİJİNAL TWİTTER'A DÖNMEK MÜMKÜN MÜ?

Android işletim sistemli akıllı telefonlara "APK" yöntemiyle orijinal Twitter uygulamasını yüklemek mümkün. Fakat her APK indirme sitesine güvenilemeyeceği için, kullanıcıların dikkatli olmalarında fayda var.

iPhone'larda ise böyle bir durum mümkün değil. Çünkü Apple, iOS işletim sistemine App Store dışındaki kaynaklardan uygulama yüklenmesine izin vermiyor. Bu nedenle iPhone ve iPad modellerinde Twitter'ı son sürümüne yani X'e güncelleyen kullanıcılar, orijinal Twitter uygulamasını yüklemeyemez.

Bununla birlikte Andrew Clare isimli bir kullanıcı, Apple cihazlarda Twitter'ın eski logosunu geri getirmenin bir yolunu paylaştı.

Buna göre, "Kestirmeler" uygulamasını açarak "Twitter" isimli yeni bir kısayol oluşturuyoruz. Ardından bu kısayolun hangi uygulamaya bağlanmasını seçmemizi istediğinde, Twitter (X) uygulamasını seçiyoruz. Ana sayfa ismi ve ikon bölümüne girerek daha önce yüklediğimiz Twitter'ın ikonik kuş logosunu seçiyoruz.

https://twitter.com/RjeyTech/status/1685002687522242561

TWİTTER'IN X'E DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLANDI

İlk olarak Twitter'ın logosu ve ismi, mobil cihazlarda ve bilgisayarda "X" harfiyle değiştirildi. Ardından Twitter'ın sitesi de "x.com" olarak güncellendi. Son olarak ise geçtiğimiz günlerde, "tweet" ibaresi de kaldırılarak artık paylaşımlar "gönderi" olarak adlandırılmaya başlandı.

Elon Musk şirketteki köklü değişim için "Twitter markasına ve tüm kuşlara veda edeceğiz" açıklamasıyla gelecekte daha büyük ve radikal değişiklikler olabileceğinin sinyalini de verdi.

Kaynak: Twitter

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Twitter
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...