Tgrt Haber

Eski yöneticisi TikTok'un kirli çamaşırlarını döktü

13 May 2023 10:00 - Güncelleme : 14 May 2023 10:56
Eski yöneticisi TikTok'un kirli çamaşırlarını döktü

TikTok'un ana şirketi ByteDance'de mühendislik başkanı olarak görev yapmış Yintao Yu, ABD'de ByteDance'ye dava açtı. Platformun rakip sosyal ağlardan içerik çaldığını ve TikTok'u şişirmek için botları kullandığını belirten Yu, bu durumu üst yönetime bildirdikten sonra kovulduğunu söyledii.

TikTok​'ta uzun yıllar mühendislik başkanı olarak görev yapmış Yintao Yu, açtığı dava ile ByteDance​'nin herkesten gizlediği sırları ifşa etti. Platformun kullanım oranını analiz eden istatistikleri abartılı göstermek için botlardan faydalanıldığını söyledi.

Ayrıca TikTok'un Instagram ve Snapchat gibi rakip sosyal medya platformlarından da içerik çaldığını aktardı. Yintao Yu, davaya konu olan şikayetlerini daha önce ByteDance'nin üst yönetimine de bildirdiğini, ancak göz ardı edildiğini ve üstüne üstlük 2018 yılında kovulduğunu dile getirdi.

"ÇİN'E HİZMET EDİYOR"

Yu'ya göre TikTok, "Çin Komünist Partisi için etkili bir propaganda aracı" olarak kullanılıyor. Aynı zamanda ByteDance'nin Çin genel merkezindeki çalışanların ABD'deki TikTok kullanıcılarının verilerine erişebileceğini öne sürdü.

ABD Hükümeti​'nin zaten TikTok'un Amerika Birleşik Devletleri için ulusal güvenlik tehdidi oluşturabileceği endişesi var. Bu doğrultuda ABD'li milletvekilleri Nisan ayında TikTok'un ülke çapında yasaklanması çağrısında bulunmuştu. Montana eyaletinde ise yasaklanmasını öngören tasarı kabul edilmişti. 

BYTEDANCE'DEN CEVAP GECİKMEDİ

ByteDance sözcüsü Yintao Yu'ya cevap olarak Engadget'e yaptığı açıklamada, iddiaların temelsiz olduğunu söyledi. Diğer sosyal medya platformlarından içerik çaldıkları iddiasına ise şöyle cevap verdi:

"ByteDance, diğer şirketlerin fikri mülkiyetine saygı duymayı taahhüt eder ve endüstri uygulamalarına ve küresel politikamıza uygun olarak veri elde ederiz. Bay Yu, ByteDance Inc. için bir yıldan az çalıştı ve istihdamı Temmuz 2018'de sona erdi. Şirketteki kısa süre boyunca, yıllar önce iş nedenleriyle durdurulan Flipagram adlı bir uygulama üzerinde çalıştı." 

Kaynak: Engadget

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...