Tgrt Haber

Esnaftan ilginç buluş: 10 liralik benzinle 10 saat ısınıyor

10 Şubat 2022 11:16
Kahramanmaraş'ta bir esnaf, ısınmak için farklı bir yönteme başvurdu.

Kahramanmaraş'ta bir esnaf, iş yerini ısıtmak için bulduğu çözümle şaşırttı. Sadece 10 liralık benzinle 10 saat ısınıyor...

Kahramanmaraş'ta bir esnaf, ısınmak için farklı bir yönteme başvurdu.

Son zamanlarda elektrik faturalarına gelen zamlar, vatandaşı farkl yöntemlere sürükledi. Kahramanmaraş'ta yaşayan ve PVC alimünyum doğrama işi yapan bir esnaf, bulduğu çözümle görenleri şaşırttı. Elektrik alternatifi ısınma yolları arayan 45 yaşındaki Selçuk Koyuncu, 10 liralık benzinle 10 saat ısınacağı bir yöntem keşfetti. Ayrıca bu yöntemin çemenli yumurta ile test etti.

İş yeri Elbistan'daki sanayi sitesinde bulunan Selçuk Koyuncu, elektrik ve kömüre gelen zamlara dayanamadı. Bunun için alternatif yollar arayan esnaf, pahalı ve tehlikeli gibi görünse de farklı bir yönteme başvurdu. 

BENZİN VE SUDAN YARARLANIYOR

Koyuncu, benzin ve su kullanarak gaz üretmeye yarayan sistem için iki adet kavanoz aldı. Aldığı kavanozlardan birine benzin diğerine ise su solduran esnaf, her iki sistem için hortumla bir bağlantı kurdu. Hava kompresörüyle benzinin olduğu kavanoza hava veren Koyuncu, çıkan gazı su dolu kavanoza aktardı. 

Esnaftan ilginç buluş: 10 liralik benzinle 10 saat ısınıyor

Tüm bunları yapan ve artık sistemi hazır duruma getiren esnaf, gaz çıkışına tip başlığı takarak sistemi hazır hale getirdi. Son aşamaya gelen Koyuncu, sistemi test etmek için 10 liralık benzin aldı. Yaptığı ilk denemesi başarılı olan esnaf, sisteme kompresör aracılığıyla hava verdiğinde 10 saat aralıksız ısınabildiğini ifade etti. Koyuncu ayrıca bir sonraki aşamada soba tasarlayacağını da belirtti. 

Esnaftan ilginç buluş: 10 liralik benzinle 10 saat ısınıyor

Sistemin çalışma prensibini anlatan Selçuk Koyuncu,  “Benzine hava veriyoruz. Bu da benzini kaynatıyor. Böylece kavanozun içinde gaz oluşuyor. Bu gaz da hortumla içinde su olan kavanoza geliyor. Suyun içinde kaynamasıyla birlikte gazı tekrar hortum aracılığı ile dışarıya veriyor.

 Sistemimizin çıkış noktasında ise tüp başlığı bulunuyor. Benzine verdiğimiz havanın miktarı ile de gazın oranını arttırıp ya da azaltmak da elimizde'' dedi ve sözlerini; ‘Hayat pahalılığı bizi nelere yöneltiyor’ “Önce pelet sobası denedik başarılı olamadık. Şimdi de benzinden yola çıkarak gazını süzüp ateşe dönüştürdük. Bunu, yazıhanemizde ve iş yerimizde ısıtmak için kullanmayı düşünüyoruz. Az önce de sistemin çalıştığını yumurta pişirerek gördük. 10 liralık benzin aldık. 10 saat yanıyor. Tasarruflu bir sistem. Herhangi bir tehlikesi yok. Sönse dahi dışarıya gaz vermez. Sadece biraz is oluşuyor. Onu da baca ile dışarı atacağız” ifadeleriyle noktaladı. 
 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...