Tgrt Haber

F-35 ve F-16'da kullanılacak, 'lazer silahlar' hız kazandı: ABD’den yeni savaş stratejisi

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Warriormaven
13 Temmuz 2023 09:43 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 09:48
F-35 ve F-16'da kullanılacak, 'lazer silahlar' hız kazandı: ABD’den yeni savaş stratejisi

ABD yeni savaş stratejileri geliştirmek amacıyla lazer silah üretimi ve testlerine hız verdi. Yeni yüksek güçlü lazer silahlarına ağırlık veren ABD Hava Kuvvetleri en başta F-35 olmak üzere F-16, F-22 gibi savaş uçaklarında entegre ve test aşamalarına geçiyor.

ABD Hava Kuvvetleri​, savaş stratejisini, taktiklerini ve operasyon kavramlarını geliştirmek için yeni hamleler yapıyor. ABD, özellikle F-35​, F-16​, F-22 gibi savaş uçaklarına entegre edilebilecek yeni silah projelerini geliştiriyor.

Işık hızında hava muharebesi, düşman tanklarının zırhında delikler açmak, optik sensörler ve düşman savaş uçaklarının yerini tespit etmek amacıyla lazer silahlar devreye sokuluyor.

TESTLER SÜRÜYOR

Warriormaven.com'da yer alan habere göre Askeri Modernizasyon Merkezi Başkanı Kris Osborn tarafından verilen bilgilerde yüksek güçlü lazer silahlar üretebilmek için yoğun elektrik gücüne sahip olmak gerektiği belirtiliyor. Son birkaç yıl içinde ABD artık bazı havadan ateşlenen lazer silahları testlerini sürdürüyor.

ABD'nin lazer silah testleri sürüyor.

LOCKHEED MARTİN TESLİM ETTİ

Lockheed Martin, geçen yıl The Drive'da yayınlanan  bir rapora göre, yeni nesil savaş ortamları için Lazer Gelişmeleri adlı LANCE havayla çalışan lazer sistemini teslim etti.

Mobil güç sistemleri ve diğer entegre teknolojiler hızla gelişmeye devam ettikçe, önümüzdeki birkaç yıl içinde uçak ve savaş jetlerinde ateşlemeli lazerlerin faaliyete geçmesi öngörülüyor. Kirtland Hava Kuvvetleri Üssü'nden Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı, uzun yıllardır lazer silahları geliştirmek için çalışıyor.

Kaynak: TGRT Haber, Warriormaven
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...