Tgrt Haber

Facebook bekleneni yaptı! Artık kendinizi klonlayabileceksiniz

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phandroid
22 Eylül 2023 12:40 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 12:55
Facebook bekleneni yaptı! Artık kendinizi klonlayabileceksiniz

Facebook aynı hesap ile dört farklı profil oluşturma özelliğini duyurdu. Profillerin tamamı ana hesaptaki e-posta adresine bağlı olacak. Her profilde farklı bir isim veya lakap tercih edilebilecek.

Facebook​, kullanıcılarının aynı hesap ile birden fazla profil oluşturabilecekleri yeni özelliğini duyurdu. Bir başka deyişle, sosyal medya platformunda kendinizi klonlayabileceksiniz.

Daha önce, her kullanıcı​ yalnızca tek bir kişisel profil oluşturma hakkına sahipti. Ancak bu güncelleme ile Meta​, kullanıcılarına daha fazla esneklik sundu. Özellikle iş hayatı ve özel yaşamı arasında net bir ayrım yapmak isteyenler için bu yeni özellik biçilmiş kaftan niteliği taşıyor.

TEK HESAPTA DÖRT PROFİL

Küçük bir örnekle açıklamak gerekirse; bir profilinizi sadece iş arkadaşları ve işle ilgili içerikler için kullanırken, diğer profilinizi aile ve yakın çevrenizle paylaşacağınız daha özel ve hassas içeriklere ayırabileceksiniz.

Böylelikle iş ve özel hayatınız birbirine karışmadan, daha kişisel bir deneyim yaşayabilirsiniz. En fazla dört adet 'ek profil' oluşturulabileceğini de belirtelim.

Facebook bekleneni yaptı! Artık kendinizi klonlayabileceksiniz

Üstelik her profil için ayrı ayrı e-posta adresine sahip olmaya da gerek yok. Ana hesapta kayıtlı olan e-posta adresi tüm profillerde de kullanılacak. Bu sayede farklı profiller arasında geçiş yapmak için her seferinde giriş çıkış yapma zahmetinden de kurtulacaksınız.

GERÇEK AD ZORUNLULUĞU

Meta, kullanıcıların ana profil için gerçek adlarını kullanmalarını istiyor. Ancak sonraki profillerde kullanıcılar istedikleri takma adı veya ismi serbestçe kullanabiliyorlar. Bu, kullanıcılara daha fazla gizlilik sağlama fırsatı sunuyor. Ayrıca, ek profiller de aynı Facebook kurallarına ve politikalarına tabi olacak.

Facebook yeni özelliğini dünya genelinde kullanıma sunmaya başladı. Ancak herkese ulaşmasının biraz zaman alabileceğini belirtti.

Kaynak: Phandroid

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...