Tgrt Haber

Facebook kurucusu Zuckerberg: 'Meta Quest 3, Apple Vision Pro'dan daha iyi'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
14 Şubat 2024 10:50 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 12:11
Facebook kurucusu Zuckerberg: 'Meta Quest 3, Apple Vision Pro'dan daha iyi'

Facebook'un kurucusu ve Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Apple Vision Pro'yu deneyimlediğini ve kendi şirketinin karma gerçeklik başlığı olan Meta Quest 3'ün Vision Pro'dan daha iyi olduğunu düşündüğünü söyledi.

Mark Zuckerberg​, Instagram​ hesabında yayınlanan ve Meta Quest 3 ile kaydedilen bir videoda, başlığı denemeden önce Quest 3'ün Apple​'ın 3 bin 500 dolarlık Vision Pro​'sundan yedi kat daha ucuz olması nedeniyle insanlara daha iyi değer katacağına inandığını belirtti.

Vision Pro'yu denedikten sonra da Quest 3'ün üstün olduğuna karar verdiğini belirten Zuckerberg, "Ben sadece Quest'in daha iyi bir değere sahip olduğunu düşünmüyorum, aynı zamanda daha iyi bir ürün olduğuna da inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Quest 3'ün Vision Pro'dan yaklaşık 120 gram daha hafif olması nedeniyle egzersiz ve oyun gibi aktivitelerde daha rahat olduğunu öne süren Meta CEO'su, Apple'ın başlığında kullanıcılara daha yüksek çözünürlüklü ekranlar sunabilmek için konfor ve ergonomiden ödün verildiğini savundu.

QUEST 3'ÜN GEÇİŞ YETENEKLERİNİ GÖSTERDİ

Mark Zuckerberg, tarayıcı pencerelerinin geçiş yeteneklerini gösterirken Quest 3'ün daha parlak ekranlarla daha geniş bir görüş alanına sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Quest'in el takibi ve fiziksel kontrol kombinasyonu hususunda da üstün olduğunu ileri sürdü.

Bu arada Meta ilk olarak Quest Pro cihazında tanıtılan göz takip özelliğini daha ucuz başlıklarına da getirmeyi planlıyor.

Zuckerberg son olarak Meta Quest aracılığıyla Xbox oynanabileceğini ve YouTube'un büyük ekranda izlenebileceği bilgisini paylaştı. Apple ile YouTube arasında bir anlaşma sağlanmaması nedeniyle Vision Pro'da şirketin resmi bir uygulaması bulunmuyor. Safari'den YouTube'a girilebilse de, 360 derece videolar desteklenmiyor.

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...