Tgrt Haber

Facebook Messenger için yıllardır beklenen özellik geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena
07 Aralık 2023 12:03 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 12:04
Facebook Messenger için yıllardır beklenen özellik geldi

Meta, Facebook Messenger üzerinden yapılan görüşmeleri meraklı gözlerden koruyacak yeni özelliğini duyurdu. Artık uçtan uca şifreleme teknolojisini varsayılan olarak aktif olacak.

Sosyal medya devi Meta​, sahibi olduğu mesajlaşma​ uygulamalarından Facebook Messenger için yıllardır beklenen bir özelliği kullanıma sundu. Artık yapılan yazılı ve sesli görüşmeler, uçtan uca şifreleme​ teknolojisiyle korunacak.

Meta bu özelliği şimdiye kadar opsiyonel olarak sunuyordu. Yani kullanıcıların, uçtan uca şifrelemeyi açmaları gerekiyordu. Şirket, bu güvenlik​ katmanını Messenger'da varsayılan hale getireceğine söz vermişti fakat bunun uzun sürebileceğini de belirtmişti.

UÇTAN UCA ŞİFRELEME NEDİR?

Uçtan uca şifreleme, mesajlarınızın ve aramalarınızın içeriğini yalnızca sizin ve iletişim kurduğunuz kişinin okuyabileceği veya duyabileceği şekilde koruyan bir güvenlik teknolojisidir. Meta'nın iddiasına göre, görüşmelerinizi şirketin kendisi bile göremez.

UÇTAN UCA ŞİFRELEME NEDEN ÖNEMLİ?

Uçtan uca şifreleme, çok önemli bir teknoloji hatta bir mesajlaşma uygulamasında olmazsa olmaz özelliklerden bir tanesi denebilir. Dijital dünyada hack saldırılarının sürekli olarak artmasıyla birlikte, her türlü kişisel verilerimizi paylaştığımız, özel konuşmaları gerçekleştirdiğimiz iletişim platformlarının, gizliliğimizi ve güvenliğimizi sağlayacak düzenlemeleri yapması gerekiyor.

Facebook Messenger için yıllardır beklenen özellik geldi

Bu özellik Meta'nın bir diğer mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ta da yıllardır varsayılan olarak çalışıyor. Instagram üzerinden yapılan konuşmalar için de uçtan uca şifrelemenin kullanıma sunulması bekleniyor. Meta geçtiğimiz günlerde Instagram DM ile Facebook Messenger mesajlarını ayırmıştı.

Buna ek olarak Messenger'a şu özellikler de geldi:

- Mesajı düzenleme: Artık göndermiş olduğunuz mesajları düzenleyebilirsiniz.
- Kaybolan mesajlar: Artık belirli bir süre sonra kaybolan mesajlar gönderebilirsiniz.
- Okundu bilgisi kontrolü: Artık insanların mesajlarını okuduğunuzu görmesini isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.
- Kaliteli fotoğraf ve video gönderimi: Messenger, fotoğraf ve videoları daha kaliteli bir şekilde göndermeyi test ediyor.

Sesli mesajlaşma da bir güncelleme alıyor; uygulama artık sesli mesajları 1,5x veya 2x hızlarda oynatmanıza, sesli mesajı kaldığınız yerden dinlemenize ve sohbetten veya sohbetten ayrıldığınızda sesli mesajı dinlemeye devam etmenize olanak tanıyor. Meta'ya göre Messenger kullanıcıları günde 1,3 milyardan fazla fotoğraf ve video paylaşıyorlar.

Kaynak: Phone Arena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...