Tgrt Haber

Facebook'ta A'dan Z'ye herkesi ilgilendiren değişiklik

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Engadget.com
07 Mart 2024 13:36 - Güncelleme : 07 Mart 2024 13:36
Facebook'ta A'dan Z'ye herkesi ilgilendiren değişiklik

Facebook'un başkanı Tom Alison, yapay zekayı kullanarak Facebook'un Reels, Gruplar ve ana akışında video öneri algoritmasını güçlendireceklerini açıkladı. Yeni öneri motoruyla izlenme sürelerinde yüzde 8 ile 10 oranında artış sağlandığı bildirildi.

Facebook​ başkanı Tom Alison çarşamba günü yaptığı açıklamada, Meta​'nın video öneri algoritmasını güçlendirmek için yapay zekayı kullanarak Facebook'un Reels​, Gruplar ve ana Facebook Akışı genelinde video önerme şeklini yenilediğini açıkladı.

Dünyanın en büyük sosyal ağı, TikTok'un rakibi olan Reels'i şimdiden yeni video öneri motoruna geçirdi ve bunu, 2026'ya kadar "teknoloji yol haritası"nın bir parçası olarak Facebook'ta video gösterilen tüm yerlerde (ana Facebook akışı ve Gruplar dahil) kullanmayı planladığı belirtildi.

İZLENME SÜRELERİNİN ARTMASINI SAĞLADI

Alison, Facebook'un yeni yapay zeka​ destekli öneri motorunu Reels ile test ettiğinde izlenme süresinin yaklaşık yüzde 8 ile 10 oranında arttığını açıkladı.

San Francisco'da düzenlenen Morgan Stanley teknoloji konferansında konuşan yönetici, "Bu bize, bu yeni model mimarisinin verilerden önceki nesle göre çok daha verimli bir şekilde öğrendiğini söyledi. Yani bu, 'Tamam, doğru yoldayız' diyen iyi bir işaret gibiydi." değerlendirmesinde bulundu.

Facebook'ta A'dan Z'ye herkesi ilgilendiren değişiklik - 1. Resim

Facebook şu ana kadar Reels, Gruplar ve ana sayfa akışında farklı video öneri motorları kullanmıştı. Ancak Reels'in başarısını gördükten sonra şirket, tüm ürünlerinde aynı yapay zeka destekli motoru kullanmayı planladığını bildirdi.

"TÜM VİDEO EKOSİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Alison, "Sadece Reels'ı güçlendirmek yerine, tüm video ekosistemimizi bu tek modelle güçlendirecek bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bunu doğru yaparsak, öneriler yalnızca daha ilgi çekici ve daha alakalı olmakla kalmayacak, aynı zamanda yanıt verme hızının da artabileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Bu hamle, Meta'nın yapay zekayı tüm ürünlerine aşılama stratejisinin bir parçası olarak geliyor. Şirket eskiden kullanılan yüzbinlerce pahalı NVIDIA GPU'yu satın almak için milyarlarca dolar harcıyor. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, bir videoda yapay zeka modellerini eğitip güçlendireceklerini açıklamıştı.

Kaynak: Engadget.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...