Tgrt Haber

Facebook'un çatı şirketi Meta, binlerce kişiyi daha işten çıkarıyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
07 Mart 2023 10:01 - Güncelleme : 07 Mart 2023 10:11
Facebook'un çatı şirketi Meta, binlerce kişiyi daha işten çıkarıyor!

Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın çatı şirketlerinden Meta, binlerce kişiyi işten çıkarmasının ardından bir dalgaya daha başlıyor. Bloomberg, şirketin bir sonraki planlarını aktardı.

Teknoloji devleri son birkaç aydır işten çıkarma​ dalgasıyla gündemde. Twitter​ başta olmak üzere Facebook​, Amazon, Snapchat ve daha birçok ünlü şirket binlerce kişiyi işten çıkardı.

İşten çıkarma dalgası ABD'de hâlâ devam ederken Facebook'un çatı şirketi Meta​'dan bir hamle daha geliyor. Daha önce iş gücünün yaklaşık yüzde 13'ünü temsil eden 11.000 kişiyi işten çıkaran Meta, yeni bir işten çıkarma dalgasına daha hazırlanıyor.

META, YENİ İŞTEN ÇIKARMALARA HAZIRLANIYOR

Meta CEO'su Mark Zuckerberg​, Şubat ayında şirketin metaverse ve yapay zekaya yatırım yapmaya devam ederken 2023'te yoğun bir şekilde verimliliğe odaklandığının altını çizmişti. Diğer yandan şirketin reklamverenlerin geri çekilmesiyle birlikte kazançlarında da düşüş görüldü.

İşten çıkarma furyasının en büyük nedenlerinden biri pandemi. Zira teknoloji devleri insanların karantinada olduğu dönemde platformda daha fazla vakit geçirilmesi nedeniyle, çalışan kişi sayısını epey artırmıştı. Fakat pandemi artık eski gibi etkisini göstermezken, bu bağlamda teknoloji devleri de yoğunlaşan kadrosunu azaltarak maliyeti düşürmeyi amaçlıyor.

TikTok gibi zorlu rakiplerle mücadelesini sürdüren Meta, ekonomik gerilemenin önünü kesmek için işten çıkarmalara devam edecek.

Bloomberg'ün bildirdiğine göre Meta, bu hafta binlerce kişiyi daha işten çıkaracak. Şirketin çalışan sayısı azalmaya devam ederken, mevcut yatırımlara odaklanarak girişimleri ilerletmeye odaklanılacak.

Kaynak: Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...