Tgrt Haber

Falcon 9 roketi havada infilak etti

28 Haziran 2015 18:26
Falcon 9 roketi havada infilak etti

Falcon 9 roketi, ateşlenmesinden 2 dakika sonra infilak etti.

SpaceX firmasınının Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) kargo göndermek için ateşlediği Falcon 9 roketi, ateşlenmesinden 2 dakika sonra infilak etti.SpaceX'in UUİ'ye yedinci kargo görevini temsil eden CRS-7 görevi, başarısızlıkla sonuçlandı. Florida'daki Cape Canaveral üssünden TSİ 17.21'de yapılan ateşlemenin ardından sorunsuz bir şekilde yükselen Falcon 9, saniyede 1 kilometre hıza ulaştıktan birkaç saniye sonra parçalara ayrılarak infilak etti.

SpaceX'in Twitter hesabından yapılan ilk açıklamada, 'yükselme esnasında bilinmeyen bir sorun yaşandığı ve sorun hakkında bilgi verileceği' belirtildi. Patlama, roket maksimum basınç noktasına (Max Q) ulaştıktan kısa bir süre yaşandı. NASA, SpaceX'in kazanın nedeni üzerinde çalışma yaptığını ve düzenlenecek basın toplantısında kamuoyuna bilgi verileceğini belirtti. SpaceX, bugün yapılacak ateşleme başarılı olsaydı Falcon 9 ile üçüncü kez dikey iniş denemesi yapacaktı. Roketin iniş denemesi için yüzen platform Florida açıklarında hazır bekliyordu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...