Tgrt Haber

Falcon 9 tehlikeli görevi sonlandırdı

14 Ağustos 2016 20:25
Falcon 9 tehlikeli görevi sonlandırdı

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi Space X'in Falcon 9 roketi bir kez daha okyanus üzerindeki bir drone gemiye iniş yaptı. Şirket roketin ve yeni uydusunun ilk misyonunu tamamladığını belirtiyor.

Space X, ABD saati ile 01.26 sularında Cape Canaveral üssünden fırlatılanFalcon 9 roketinin, okyanus üzerindeki drone gemiye başarıyla iniş yaptığını duyurdu. Şirket, başarıyla gerçekleştirilen inişten daha önemli olarak, Geostationary Transfer Orbit(GTO) yüklü JCSAT-16 uydusunun devreye girmesi adına ilk aşamanın böylece tamamlandığını açıkladı.

Alçak yörüngedeki çok yakın irtifa(LEO) misyonlarını daha önceki süreçte tamamlamış olan Space X JCSAT-16, son derece yüksek irtifa olan GTO'ya yerleşti.

JCSAT-16 haberleşme uydusu, 36 bin apoje( yörüngede yükseklik noktası ) içerisindeki planlanan GTO'ya oturmuş oldu.

Şirket daha önceki süreçte JCSAT-16 uydusunun, ticari bir uydu mesafesinde yer alacağını; araçtan bu bağlamda yararlanacaklarını belirtmişti. JCSAT-16 uydusunun, Asya-Pasifik hat bölgesindeki iletişimi, resim-videogibi görsel medyaları barındıran veri aktarımlarına olanak sağlaması bekleniyor. Space X'in bu yılki sekizinci görevini tamamlamasından üç hafta sonra yeni bir görev başlatacağı TechCrunch'taki haberde yer aldı.

Space X CEO'su Elon Musk'un en yakın zamanda konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...