Tgrt Haber

Fiyatı açıklanan Togg, Bursa yollarında görüntülendi

15 Mart 2023 14:38 - Güncelleme : 15 Mart 2023 14:49

Türkiye'nin yerli otomobili Togg için resmi fiyatlar kısa süre önce paylaşıldı. Başlangıç modeli 953 bin lira olarak açıklanan araç, ertesi gün Bursa yollarında görüntülendi.

Türkiye'nin 60 yıllık hayali Togg​'un piyasaya sürülmesiyle gerçek oldu. Geçtiğimiz yıl 29 Ekim'de düzenlenen etkinlikte banttan indirilen aracın, kısa süre önce fiyatları resmi olarak açıklandı. 

Aracın T10X​ V1 RWD 314 kilometre menzilli versiyonu 953 bin lira fiyatla ön siparişe açılırken, T10X V2 RWD versiyonu 1milyon 55bin lira, bu modelin 523 kilometre menzilli versiyonu ise 1 milyon 215 bin liradan ön siparişlerini alacak. Fiyatların açıklanmasından kısa süre sonra yerli otomobilTogg Bursa yollarında test sürüşlerinde görüntülendi.

YERLİ OTOMOBİL TEST SÜRÜŞÜNDE

Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazıTogg, farklı renklerdeki araçlarıyla test sürüşlerine başladı. Bursa’nın cadde ve sokaklarında test edilen otomobiller, vatandaşlar tarafından büyük beğeni kazandı. Dron ile de havadan görüntülenen Togg, ihtişamıyla dikkatleri üzerine çekti.

Trumore dijital platformu ve www.togg.com.tr adresi üzerinden 16-27 Mart tarihleri arasında ön siparişe açılacak Togg’un fiyatı, şarj süresi ve menzile göre farklılık gösterecek.

T10X V1 RWD 314 km menzilli versiyonu 953 bin lira fiyatla ön siparişe açılırken, T10X V2 RWD versiyonu 1 milyon 55 bin lira, bu modelin 523 kilometre menzilli versiyonu ise 1 milyon 215 bin liradan ön siparişlerini alacak. Araçların teslim tarihi Temmuz ayında gerçekleştirilecek.

Öte yandan Trumore uygulamasını indiren veya Togg websitesi üzerinden Tru.ID oluşturan her bir tekil kullanıcı, nakit ya da kredi kartı aracılığıyla cüzdanlarına aktardıkları 60 bin lira ön ödemeyi yaparak, çekiliş sürecine katılmaya hak kazanacak. Çekilişe katılan kullanıcılar, ön ödeme öncesi akıllı cihazlarını modelinden rengine konfigüre edebilecek.

28 Mart’ta noter huzurunda yapılacak dijital çekiliş sistemiyle de ön sipariş sahipleri belirlenecek. Togg T10X, hızlı şarj ile 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Ayrıca, sıfır emisyon salımıyla çevre dostu bir yolculuk sağlıyor. Araçların bu yıl içinde ise ön sipariş veren vatandaşlara ulaştırılması bekleniyor.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...