Tgrt Haber

Fiyatı yarı yarıya düşecek! Leapmotor'dan 'fabrika' hamlesi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
19 Şubat 2024 15:08 - Güncelleme : 19 Şubat 2024 15:08
Fiyatı yarı yarıya düşecek! Leapmotor'dan 'fabrika' hamlesi

Çin'den ithal edilen araçlardaki ilave yüzde 40 gümrük vergisi uygulanması Çinli otomobillere pranga vuruyor. Türkiye'de satılan en ucuz elektriklilerden Leapmotor T03 için yüz güldüren bir gelişme yaşandı. Stellantis'in üretimi İtalya'ya kaydıracağı iddia edildi.

Otomotiv şirketi Stellantis'in Çinli elektrikli araç üreticisi Leapmotor ile yaptığı anlaşmaların bir parçası olarak İtalya'nın Torino​ şehrindeki fabrikasında 150 bin adede kadar düşük maliyetli elektrikli araç (EV) üretmeyi düşündüğü bildirildi.

Stellantis geçen yıl Leapmotor'un yüzde 21 hissesini 1,6 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almıştı. Bu anlaşmanın bir parçası olarak Leapmotor'un yüzde 51'ine sahip olan şirket aynı zamanda markanın ürünlerini Çin​ dışında üretme hakkını da elde etmişti.

Stellantis İcra Kurulu Başkanı Carlos Tavares o dönemde Leapmotor'un arabalarının maksimum iki yıl içinde Avrupa'da görünür olacağını söylemişti. Automotive News Europe'nin haberine göre, Leapomotor'un otomobillerinin 2026 veya 2027 yılında İtalya'da üretilmeye başlanması planlanıyor.

"ÇİN VERGİSİNE" TAKILMADAN TÜRKİYE'YE GELECEK

Türkiye'de "Leapmotor T03" modeli ile hizmet veren üretici, bu modelini Çin'de ürettiğinden dolayı ilave yüzde 40 gümrük vergisine tabi tutuluyor. Ancak Avrupa'dan ithal edilen otomobiller için ek gümrük vergisi uygulanmadığından, Leapmotor artık araçlarını Türkiye'de daha ucuza satabilecek.

Haberin yazıldığı tarih itibarıyla Leapmotor T03 Türkiye fiyatı 899 bin TL olarak belirtildi. Webtekno'da yer alan bilgiye göre bugünkü fiyatı 899 bin TL olan Leapmotor T03, 457 bin 934 TL'ye satın alınabilir hâle gelebilir.

Tabii o güne kadar otomobil fiyatları da artarsa, bu rakam daha da yükseğe çıkabilir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...