Tgrt Haber

MIUI 14'ün en faydalı özelliği tüm Xiaomi cihazlarda desteklenecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmochina
18 Aralık 2022 10:20 - Güncelleme : 18 Aralık 2022 10:32
MIUI 14'ün en faydalı özelliği tüm Xiaomi cihazlarda desteklenecek

Xiaomi'nin yeni arayüz güncellemesi MIUI 14 ile gelen foton motoru, yazılım yüklü tüm cihazlarda desteklenecek. Peki bu özellik ne işe yarıyor?

Xiaomi​, geçtiğimiz hafta Çin​'de dev lansman düzenleyerek yepyeni ürünlerini tanıttı. Mini PC, Xiaomi 13,13 Pro ve Watch S2 gibi birçok ürün piyasaya sürülürken, yeni arayüz birimi MIUI 14​'te yine aynı etkinlikte resmiyet kazandı.

MIUI 14 güncellemesi, Xiaomi'ye göre şirketin bugüne kadar ki en iyi arayüz birimi. Hem hafif hem stabil olmasıyla dikkat çeken güncelleme, Xiaomi telefonlar için yepyeni ve iyileştirilmiş kullanıcı deneyimi getiriyor. 

MIUI 14'ÜN SEVİLEN ÖZELLİĞİ TÜM MODELLERE GELİYOR

Xiaomi, MIUI 14 güncellemesiyle daha önce hiç görmediğimiz bazı yeniliklerden bahsetti. 

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre foton motoru denilen özel yazılım, MIUI 14 ile cihazlara geldi. Söz konusu özellik, üçüncü taraf uygulamalar üzerinde etki ederek uygulamaların daha hızlı açılmasını sağlıyor.

MIUI 14'ün en faydalı özelliği tüm Xiaomi cihazlarda desteklenecek

Foton motorunun desteklenen tüm cihazlara gelip gelmeyeceği merak edilirken, Xiaomi'nin Weibo üzerinden yaptığı açıklama ile bu soru cevap buldu.

Buna göre Çinli firma, MIUI 14 ile uygun telefonların aşamalı olarak bu özelliği alacağını doğruladı.

Lansman sırasında foton motorundan bahseden Xiaomi, özelliğin üçüncü parti uygulamaların akıcılığını yüzde 88'e kadar artırdığını söyledi. Ayrıca bu özellik sayesinde uygulamaların güç tüketimi de yüzde 16'ya kadar azalıyor.

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...