Tgrt Haber

Fransa yasaklamıştı: Apple'dan iPhone 12'ye 'radyasyon' ayarı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
15 Eylül 2023 19:30 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 19:30
Fransa yasaklamıştı: Apple'dan iPhone 12'ye 'radyasyon' ayarı

Fransa'nın, yüksek radyasyon miktarına sahip olduğu gerekçesiyle iPhone 12'nin satışını yasaklamasının ardından Apple'dan resmi açıklama geldi. Teknoloji devi firma, yayınlayacağı güncellemeyle iPhone 12'lerin radyasyon seviyesini normale döndüreceğini açıkladı.

Fransa​, iPhone 12​ modelinin yaydığı radyasyon​ seviyesinin, Avrupa'da izin verilen miktarı aştığını gerekçe gösterek akıllı telefonun satışını ülkede yasakladı.

Apple​'ın iPhone 15'i tanıtmasından bir gün sonra alınan bu kararın Avrupa'nın diğer ülkelerine de sıçraması beklenirken, teknoloji devinden resmi bir açıklama geldi. Şirket Fransa hükümetinin endişelerini gidermek amacıyla harekete geçtiğini ve ülkedeki müşterileri için bir güncelleme yayınlayacağını belirtti.

"PROTOKOLE UYUM SAĞLAYACAĞIZ"

The Verge'nin haberine göre Apple, yaptığı açıklamada "Fransız düzenleyiciler tarafından kullanılan protokole uyum sağlamak amacıyla Fransa'daki kullanıcılar için bir yazılım güncellemesi yayınlayacağız. iPhone 12'nin Fransa'da satışa sunulmaya devam etmesini dört gözle bekliyoruz." dedi.

Fransa'nın düzenleyici kurumu Ulusal Frekans Ajansı (ANFR) ise, Apple'ın yayınlayacağı güncellemenin ardından iPhone 12 modelinin tekrar incelemeye alınacağını belirtti. Avrupa standartlarına uyumlu hale geldiğine karar verilmesi halinde telefonun satışına tekrar izin verileceğini vurguladı.

Avrupa'da bir telefon cepte veya elde tutulduğunda, 4W/kg radyasyon miktarına sahip olması zorunluluğu bulunuyor. ANFR bu miktarın iPhone 12 model telefonda 5,74 W/kg olduğunu tespit ettiklerini açıklamıştı.

Kurum ayrıca, mevcut iPhone 12'lerin satışını yasaklamakla kalmayıp, Apple'a ülkede sattığı tüm iPhone 12 model telefonları geri çağırmasını da söylemişti.

Apple'ın yayınlayacağı güncellemeyle birlikte cihazın yaydığı radyasyon seviyesinin Avrupa'da izin verilen standartlara ineceği bekleniyor. Ancak güncellemenin ne zaman çıkacağı konusunda bilgi bulunmuyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...