Tgrt Haber

Galaxy A05 ve Galaxy A05s tanıtıldı: Öğrenciye vergisiz telefon için iki yeni alternatif!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
27 Eylül 2023 12:26 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 12:31
Galaxy A05 ve Galaxy A05s tanıtıldı: Öğrenciye vergisiz telefon için iki yeni alternatif!

Samsung, kısa süre önce yeni giriş seviyesi telefonlarını tanıttı. Türkiye’de satılması yüksek ihtimal Galaxy A05 ve Galaxy A05s resmiyet kazandı.

Akıllı telefon​ pazarında yüzlerce modeli bulunan Samsung​, yıl ortasında veya yıl sonlarına doğru giriş ya da orta seviye telefonlarını tanıtıyor. Teknoloji devi bu yıl da alışkanlığı bozmadı. 

Şirketin bir süre önce çeşitli sertifika sitelerinde onaylanan iki yeni telefonu kısa resmiyet kazandı. Galaxy A05 ve Galaxy A05s giriş seviyesi segmente taze kan olarak geldi. Peki neler sunuyor bu telefonlar?

GALAXY A05 VE GALAXY A05S TEKNİK ÖZELLİKLERİ

HWP’nin aktardığına göre Galaxy A05, 6,7 inçlik HD+ çözünürlüklü PLS LCD ekranla donatıldı. İşlemci tarafında MediaTek Helio G85 yonga seti ve 6GB RAM ile güçlendirilen bu cihaz, 128GB dahili depolama alanı sunuyor. İlginç bir detay ise çift SIM tepsisi ve bir MicroSD kart yuvasına sahip olması. Yani Samsung sizi burada seçim yapmak zorunda bırakmadan, hem SD kart hem de çift SIM kullanmanızı sağlıyor.

Galaxy A05 ve Galaxy A05s tanıtıldı: Öğrenciye vergisiz telefon için iki yeni alternatif!

Kamera açısından Samsung’un yeni giriş seviyesi modeli, 50MP birincil kamera ve 2MP derinlik sensörü bulunan çift kamera sistemine sahip. Özçekimler ve görüntülü aramalar için ise 8MP özçekim kamerası mevcut. Galaxy A05, saniyede 60 kare hızında 1080p video kaydedebilme yeteneğine sahip. Ayrıca, 25W hızlı şarj destekli 5000mAh bir kapasiteli pili olduğunun da altını çizelim.

Öte yandan Galaxy A05s ise, 6,7 inçlik Full HD+ çözünürlüklü PLS LCD ekranı ve 90Hz yenileme hızıyla karşımıza çıkıyor. İşlemci tarafında Qualcomm Snapdragon 680 yonga seti ve yine 6GB RAM ile güçlendirilen telefonda, 128GB dahili depolama alanı olduğunu da belirtelim.

Galaxy A05 ve Galaxy A05s tanıtıldı: Öğrenciye vergisiz telefon için iki yeni alternatif!

Fotoğrafçılık açısından Galaxy A05s 50MP ana sensör, 2MP derinlik kamerası ve 2MP makro lense sahip. Özçekimler için ise 13MP bir ön kamera yer alıyor. Her iki model de 25W hızlı şarj destekli 5000mAh bir bataryayı barındırıyor. Galaxy A05s’in uzun süre güncelleme alacağı ve parmak izi sensörüne sahip olduğu da paylaşılan bilgiler arasında.

Samsung’un kısa süre önce resmiyet kazanan telefonlar için fiyat bilgisi paylaşmadığını açıklayalım. Ancak her iki telefonun ülkemize muhtemelen 10 bin liranın aşağısı bir fiyattan geleceği tahmin ediliyor. Eğer 9.500 TL’ye kadar bir fiyatlandırma olursa, vergi indirimiyle öğrenciler bu telefonu yarı fiyatına alabilecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...