Tgrt Haber

Galaxy S24 ön siparişte rekor kırdı: En popüler model belli oldu

26 Ocak 2024 17:22 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 17:22
Galaxy S24 ön siparişte rekor kırdı: En popüler model belli oldu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S24 serisi, ön sipariş rekoru kırdı.

Samsung​, 19 Ocak'ta Galaxy S24​ serisi için ön siparişleri başlattı ve yeni amiral gemisi telefonları, tam 1,21 milyon satışla dikkat çekici bir rekora imza attı. Bu rakam, geçen yılın Galaxy S23 ailesinin elde ettiği rekoru geride bıraktı.

Galaxy S24 serisi, farklı pazarlarda Exynos 2400​ ve Snapdragon 8 Gen 3​ olmak üzere çift yonga seti varyantıyla sunuldu. Ancak bu kararın, Samsung'un ana pazarında binlerce müşteriyi telefonu sipariş vermekten alıkoymadığı belirtiliyor.

GALAXY S24 ULTRA​ ZİRVEDE

Galaxy S24 Ultra, ön siparişlerin yüzde 60'ını oluşturarak en popüler model oldu. Galaxy S24 Plus yüzde 21'lik bir oranla ikinci sırada yer alırken, temel Galaxy S24 ise ön siparişlerin yüzde 19'unu elde etti.

Galaxy S24 Ultra'nın yeni titanyum kaplaması, özellikle Titanium Gray renginin tercih edilmesiyle birlikte, modelin popülerliğini artırdığı belirtildi. Galaxy S24 ve Galaxy S24 Plus modelleri için ise Marble Gray renk seçeneğinin öne çıktığı rapor edildi.

Ayrıca, Galaxy S24 serisinde sunulan Galaxy AI özelliklerinin de önemli bir etkisi olduğu düşünülüyor. Generative Edit, Circle to Search, Live Translate gibi yapay zeka destekli özellikler, kullanıcılara yeni deneyimler sunuyor.

Tüm Galaxy S24 modelleri, 31 Ocak itibarıyla resmi olarak satışa sunulacak. Ancak telefona yönelik ilgi, daha şimdiden Samsung'un geçen yılki Galaxy S23 serisine kıyasla daha yüksek görünüyor. Galaxy S23'ün ön sipariş oranı 1,09 milyon olarak gerçekleşmişti.

Kaynak: WCCFTech

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...