Tgrt Haber

Samsung yeni akıllı saatiyle iddialı geliyor: İşte Galaxy Watch 6 serisinden ilk bilgiler!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sammobile
21 Nisan 2023 14:40 - Güncelleme : 21 Nisan 2023 14:51
Samsung yeni akıllı saatiyle iddialı geliyor: İşte Galaxy Watch 6 serisinden ilk bilgiler!

Samsung, yeni nesil akıllı saatleriyle önemli sorunu çözecek. Galaxy Watch 6 serisi için ilk bilgiler ortaya çıkarken, şirketin daha uzun pil ömrü ve yüksek performansa odaklandığı belirtildi. Bunun yanı sıra Watch 6 serisinde kullanılacak işlemci de belli oldu.

Giyilebilir teknololjinin iddialı markalarından Samsung​, yeni nesil akıllı saati Galaxy Watch 6 için çalışmalara başladı.

Galaxy Watch 5 dikkat çeken özellikler, şık ve ince tasarımla karşımıza çıkarken gözler bu kez Galaxy Watch 6 serisine çevrildi.

DAHA YÜKSEK PERFORMANS, DAHA UZUN PİL ÖMRÜ

Samsung, yakın zamanda yaptığı bir etkinlikte akıllı saatler için Exynos W980 işlemcisini piyasaya sürdü. Beklendiği gibi bu işlemci yeni nesil Galaxy Watch6 serisine güç verecek. Peki W980'in akıllı saatler üzerinde ne gibi etkisi olacak?

EYNOS W980 İLE YEPYENİ DENEYİM

Exynos W980, Samsung'un 5G bağlantısını destekleyen giyilebilir cihazlara yönelik ilk yonga setidir.

Bu, Galaxy Watch 6'nın bir akıllı telefona güvenmeden yüksek hızlı veri ve ses hizmetlerine erişebileceği anlamına geliyor.

Kullanıcılar, bileklerinde kesintisiz akışın, görüntülü aramaların, sosyal medyanın ve daha fazlasının keyfini 5G destekli bu işlemci ile çıkarabilecek. Exynos W980, hızlı ve kararlı kablosuz bağlantılar için Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2'yi de destekliyor.

Exynos W980'in Watch 6 üzerindeki en büyük etkisi performans tarafında olacak.

Yeni nesil akıllı saatler için yüksek verimlilik ve performans odaklı geliştirilen W980, Mali-G68 GPU ile birlikte 1,95 GHz'e kadar çalışabilen çift çekirdekli bir CPU'ya sahip.

Buna ek olarak Exynos W980 ses tanıma, hareket kontrolü ve sağlık izleme gibi yapay zeka (AI) görevlerini yerine getirebilen bir nöral işleme birimini (NPU) içeriyor. Pil açısından ise CPU frekansını düşürerek ve gereksiz bileşenleri kapatarak Galaxy Watch 6'nın pil ömrünü uzatabilen düşük güç moduna sahip.

İLERİ SEVİYEYE GÜVENLİK

Exynos W980 yalnızca akıllı bir yonga seti değil, aynı zamanda güvenli bir yonga seti olarak tasarlandı.

Samsung'un yeni nesil yonga seti, biyometrik bilgiler, ödeme kimlik bilgileri ve kişisel kimlik bilgileri gibi hassas verileri depolayabilen bir güvenli öğe (SE) içeriyor. SE, Galaxy Watch 6 kullanıcılarının gizliliğini ve güvenliğini sağlayarak verileri yetkisiz erişime ve kurcalamaya karşı koruyarak güvenlik sağlayabilecek.

GALAXY WATCH 6 DAHA BÜYÜK EKRANLA GELECEK

İşlemcilerin yanı sıra Watch 6'nın tasarımına ilişkin de ilk detaylar ortaya çıktı. Sammobile'a göre Güney Koreli firmaının yeni nesil akıllı saati hem daha büyük hem de yüksek çözünürlüklü ekranla donatılacak. Bununla berabre Samsung, akıllı saatlerin ikonik dönen çerçevesini de geri getirecek. 

Son olarak Samsung Galaxy Watch 6 serisinde; dairesel OLED dokunmatik ekranlar, EKG, GPS, kalp atış hızı sensörleri, sağlık ve zindelik takibi, uyku takibi ve vücut kompozisyonu analizinin yanı sıra Wi-Fi, hücresel bağlantı, NFC , kablosuz şarj ve Wear OS tabanlı One UI Watch sistem yazılımı ile piyasaya sürülecek.

Kaynak: Sammobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...