Tgrt Haber

Game Pass'in GeForce Now'a geleceği tarih belli oldu

24 Ağustos 2023 13:58 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 13:59
Game Pass'in GeForce Now'a geleceği tarih belli oldu

Microsoft'un PC Game Pass hizmetini, NVIDIA'nın bulut oyun servisi GeForce Now'a getireceği tarih belli oldu. Ayrıca ilk etapta hangi oyunların destekleneceği de açıklandı.

Microsoft​, geçtiğimiz günlerde verdiği sözü tutarak PC Game Pass oyunlarını NVIDIA​'nın GeForce Now​ hizmeti üzerinden oynanabilir hale getireceğini duyurdu. İki dev teknoloji şirketi, 24 Ağustos tarihinden itibaren Game Pass ve Microsoft Mağazası'ndaki oyunların NVIDIA'nın platformu üzerinden yayınlanacağını resmen açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre ilk etapta Deathloop, No Man's Sky Grounded ve Mount& Blade II: Bannerlord oyunlarına GeForce Now aracılığıyla erişilebilecek. Önümüzdeki süreçte ise kataloğun daha fazla oyunu ekleyerek genişlemesi bekleniyor.

Microsoft ve NVIDIA, Şubat ayında Xbox oyunlarını 10 yıl boyunca GeForce Now üzerinden sunma anlaşması yapmış ve bu anlaşma kapsamında ilk oyun olan Gears 5 Mayıs ayında hizmete girmişti. Bethesda'nın seçili oyunları da daha önce bu ay içinde platforma eklenmişti.

Bu yeni adım ile GeForce Now, mevcut oyun seçkisini daha da genişletmiş olacak. Öte yandan söz konusu oyunlar, GeForce Now üyeliği bulunan ve PC Game Pass ya da Xbox Game Pass Ultimate paketine abone olan kullanıcılara sunulacak.

OYUNLARI SATIN ALMAK GEREKMİYOR

Game Pass'teki oyunlar GeForce Now üzerinden direkt olarak oynanabilecek. Ekstradan para vermenize gerek kalmayacak. Mayıs ayında hizmete eklenen Gears 5 gibi Xbox Game Studios oyunlarını oynamadan önce satın almanız gerekiyordu. Yeni anlaşmada böyle bir zorunluluk bulunmuyor.

Öte yandan GeForce Now, platform ayırt etmeksizin her bilgisayarda çalışabildiği için, MacBook ve mobil cihazlar başta olmak üzere internete bağlanabilen her yerde kullanılabiliyor. Hizmetin 60 fps'de 720p için en az 15 Mbps ve 60 fps'de 1080p için 25 Mbps bağlantı hızı gerektirdiğini de eklemekte fayda var.

Kaynak: IGN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...