Tgrt Haber

Geliştiricisi duyurdu, ChatGPT en büyük eksikliğini giderdi

28 Eylül 2023 11:43 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 11:45
Geliştiricisi duyurdu, ChatGPT en büyük eksikliğini giderdi

Yapay zeka şirketi OpenAI tarafından geliştirilen 'ChatGPT' sohbet botu artık internet üzerindeki güncel bilgilere erişebiliyor. Daha önce 2021 Eylül ayına kadarki bilgileri gösterebiliyordu. Artık kullanıcılar merak ettikleri bir konu hakkında en yeni verileri öğrenebilecekler.

ABD merkezli yapay zeka (AI) şirketi OpenAI​ tarafından geliştirilen sohbet botu ChatGPT artık Bing​ arama motoru üzerinden gerçek zamanlı bilgilere erişebilecek.

Şu ana kadar ChatGPT​'nin bilgileri sınırlıydı. Bir konuyla ilgili soru sorduğunuzda, 2021 Eylül ayına kadarki gelişmeleri söyleyebiliyordu. Bu da güncel bilgilere ChatGPT üzerinden erişimi imkansız kılıyordu. Öte yandan rakibi Google Bard'ın ise bu tür bir dezavantajı yok.

CHATGPT, IQ'SUNU YÜKSELTTİ

Sohbet botunun geliştiricisi OpenAI, ChatGPT'nin yeni özelliğini sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla duyurdu. Artık bilgi sahibi olmadığı konularda, Bing arama motoru üzerinden araştırma yapabilecek ve edindiği verileri gerçek zamanlı olarak kullanıcıya gösterebilecek.

"GÜNCEL BİLGİLER İÇİN KULLANIŞLI"

OpenAI, "Bing ile göz at" adını verdiği yeni özelliğin ne işe yarayacağını şu sözlerle açıkladı: "Bing ile göz atmak, özellikle teknik araştırmada size yardımcı olmak, bisiklet seçmeye çalışmak veya tatil planlamak gibi güncel bilgi gerektiren görevler için kullanışlıdır."

CHATGPT PLUS VE ENTERPRİSE İÇİN

Bing ile arama işlevi ilk etapta ücretli ChatGPT Plus ve ChatGPT Enterprise abonelerine sunulacak. Yakında ücretsiz kullanıcıları da kapsayacağı duyuruldu. Etkinleştirmek için, ChatGPT'nin ana sayfasında bulunan "GPT-4" seçeneği altındaki "Bing ile göz at" butonuna dokunmak yeterli oluyor.

"Göz atma özelliği bugün Plus ve Enterprise kullanıcılarına sunuluyor ve yakında tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde genişleteceğiz. Etkinleştirmek için GPT-4 altındaki seçiciden Bing ile Göz At'ı seçin."

https://twitter.com/OpenAI/status/1707077710047216095

ChatGPT Plus, aylık 20 dolarlık bir tutar karşılığında kullanılabiliyor. Haberin yazıldığı tarihteki kura göre yaklaşık 550 TL'ye denk geliyor. Öte yandan ChatGPT'nin mobil uygulaması üzerinden satın almaya çalıştığınızda ödemeniz gereken ücret 499 TL oluyor.

Kaynak: OpenAI

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...