Tgrt Haber

Gen şirketinden korkunç itiraf: 7 milyon kişinin bilgisi çalındı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Aralık 2023 12:39 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 13:01
Gen şirketinden korkunç itiraf: 7 milyon kişinin bilgisi çalındı!

ABD'de faaliyet gösteren "23andMe" adlı genetik araştırma şirketi, ekim ayında yaklaşık 7 milyon kullanıcısının kişisel bilgilerinin internet korsanları tarafından çalındığını duyurdu.

ABD'nin Kaliforniya eyaleti merkezli "23andMe" genetik araştırma şirketinden milyonlarca insanı tedirgin eden bir itiraf açıklamasında bulundu. Şirket ekim ayında 6,9 milyon kullanıcısının kişisel bilgilerinin 'hacker'lar (internet korsanları) tarafından çalındığını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın The Hill gazetesinden aktardığı habere göre, şirketin ismi verilmeyen sözcüsü, çalınan verilere ilişkin yaptığı açıklamada şirketin, "akraba bulma" hizmeti sağlayan veri tabanındaki yaklaşık 5,5 milyon kullanıcının kişisel bilgilerine "erişildiğini" bildirdi.

KORSANLAR FAALİYETE BAŞLADI BİLE

İnternet korsanlarının, 1,4 milyon kişinin kimlik bilgilerinin bulunduğu soy ağacı profillerine ait verilere de ulaştığını aktaran sözcü, erişilen yaklaşık 14 bin hesapla bağlantılı kişilerin verileriyle daha çok kişinin bilgilerinin "çalındığını" itiraf etti.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından korsanların, kullanıcılarının yüzde 0,1'inin hesabına (yaklaşık 14 bin hesap) eriştiği açıklandı.

HER SEKTÖR İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Uzmanlar "Big Data" adı verilen genetik verilerin çok değerli olduğunu söylüyor. İlaç sektörü ve askeri alanda olmak üzere hemen hemen her sektörde gen haritaları kulanılabiliyor.

Bunun yanında büyük gıda firmaları ürün pazarlama stratejilerini hedef bölgedeki insanların gen yapılarına göre şekillendirebiliyor. Bu sebeple internet korsanlarının en önemli hedefleri arasında gen haritaları yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...