Tgrt Haber

Gençlere teknoloji desteği başladı, depolar doldu! İşte kritik detaylar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2023 13:07 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 13:57

"Teknolojik destek paketi" 1 kasım itibariyle yürürlüğe girdi.  9 bin 500 liralık cep telefonu, bilgisayar ya da tablete sağlanacak olan 5 bin 500 liralık destek için öğrenciler “Gencizbiz” partalına giriş yaptı. Uygulamadan alınan şifreyle birlikte vergi muafiyeti sağlandı. İşte detayları…

Milyonlarca gencin beklediği "Teknolojik destek paketi" 1 kasım itibariyle uygulanmaya başladı. Destek için öğrenciler “Gencizbiz” partalına giriş yaptı. 26 yaşından gün almamış örgün eğitimdeki üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği destek paketi 9 bin 500 liralık cihazlarla sınırlı. Ona da 5 bin 500 lira destek sağlıyor. Bir kereliğe mahsus verilecek olan devlet desteğini alan öğrencinin cihazı en az 2 yıl kendisinin kullanması zorunlu. Uygulamanın detaylarını TGRT Haber’den Hanifi Bayar ve kameraman Başar Uçum detaylandırdı.

İŞTE ŞARTLAR  

-Açıköğretim öğrencileri yararlanamayacak

-26 yaşından gün almamış olacak

-Cihaz en fazla 9 bin 500 lira olacak

-En az iki yıl cihazı alan kullanacak

DEPOLAR DOLU 

Destek paketinin en önemli ayrıntısı satın alma işlemi vergi dahil bir şekilde gerçekleştirecek. Daha sonra vergileri geri iade alabilecekler.  Öğrencilerin, telefona ödeyecekleri vergiyi ne zaman geri alacakları büyük bir soru işareti. Telefoncular ise, depolarını doldurdu.

Telefon bayisi işletmecisi Sercan Yıldırım, şunları söyledi: “Uzun süredir bize bununla alakalı çok soru geliyordu öğrencilerimizden. Bugünden itibaren çok yoğun bir talep bekliyoruz açıkçası hatta biz de depolarda fazlasıyla telefon tutuyoruz."

TELEFON İÇİN NASIL BAŞVURU YAPACAKLAR? 

Gencizbiz.gsb.gov.tr adresine girdiğiniz zaman karşınıza bir e-ticaret sitesi çıkacak. O e-ticaret sitesinde 9 bin 500 liranın altındaki tüm cihazlar sergileniyor ve teknoloji destek paketinden yararlanmanız için de alışverişe açılmış durumda.  Ama hala şifre tanımlama işlemi yapılabilmiş değil. Şartlara uygun öğrenciler e-ticaret sitesinin aracılığıyla teknolojik destekten yararlanabiliyor.  Ancak desteği yeterli bulmuyor. 

7 milyon üniversite öğrencisini yakından ilgilendiren destek paketinde kredi kartına taksit yasağı devam ediyor. Öğrenciler nakit ya da kredi kartına tek çekim yaparak telefonlarını, bilgisayarlarını alabilecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...