Tgrt Haber

Gişelerin rekortmeni Avatar 2 bir kez daha tarihe geçti: 'Force Awakens'ı da geride bırakmayı başardı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
29 Ocak 2023 14:21 - Güncelleme : 29 Ocak 2023 14:26
Gişelerin rekortmeni Avatar 2 bir kez daha tarihe geçti: 'Force Awakens'ı da geride bırakmayı başardı!

Son zamanların en çok izlenen ve üst üste rekorlar kıran Avatar 2, bir kez daha tarihe geçti. Son olarak küresel çapta en çok izlenen 5 film arasına giren 'Avatar: The Way Of Water', 'Force Awakens'ı arkasında bırakarak sinema tarihinde yeni rekor kırdı.

James Cameron’un en önemli projelerinden Avatar​, ilk filmiyle rekorları alt üst etmeyi başardı. Yıllar sonra devam filmi için kolları sıvayan Cameron, 'Avatar: The Way Of Water' ile karşımıza çıktı.

Vizyona girdiği ilk günden bu yana sinema gişelerini alt üst eden Avatar 2, henüz birkaç gün önce tüm zamanların en çok izlenen 5. filmi olarak tarihe geçti. Ancak rekoru bir kez daha kırmak Avatar 2 için zor almadı.

AVATAR 2, 4.SIRAYA YÜKSELEREK BİR REKOR DAHA KIRDI

Star Wars: The Force Awakens, küresel gişede bir süredir 4.sırada yer alırken, Avatar 2’nin gelişiyle 5.  sıraya yükseldi. 2.075 milyar dolar hasılat yapan ‘Avatar: The Way Of Water', tüm zamanların en çok izlenen 4.filmi oldu ve bu rekoru her geçen gün daha da ileri taşımaya zorluyor.

Gişelerin rekortmeni Avatar 2 bir kez daha tarihe geçti: 'Force Awakens'ı da geride bırakmayı başardı!

Yönetmen koltuğunda oturan James Cameron​ ise listedeki en iyi dört filmden üçünün sahibi. Avatar 1 en çok izlenen fimler arasında lider konumdayken, Titanic​ 3. Ve Avatar 2 ise 4. sırada yer alıyor.

Şu anda, küresel film tarihindeki en büyük 5 gişe hasılatı "Avatar" (2,92 milyar dolar), "Avengers4" (2,79 milyar dolar), "Titanic" (2,2 milyar dolar), "Avatar2" ve "Star Wars: The Originals" şeklinde sıralanıyor. Bu filmlerden üçü ise Cameron'a ait.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...