Tgrt Haber

Gizemli Uzay Mekiği'nin fırlatılışı ertelendi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Aralık 2023 08:53 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 09:03
Gizemli Uzay Mekiği'nin fırlatılışı ertelendi

ABD'de hazırlıkları tamamlanan Gizemli Uzay Mekiği X-37B'yi taşıyan SpaceX'in Falcon 9 roketinin fırlatılışı ertelendi. Kalkışın ertelenmesinin nedeni olarak zemin sorunu gösterildi.

ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral bölgesinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi​'nden dün gerçekleştirilecek fırlatma planı 'zemine' takıldı. Bütün hazırlıkları tamamlanan Gizemli Uzay Mekiği X-37B'yi taşıyan SpaceX​'in Falcon Heavy (Falcon 9) roketinin fırlatılışı ertetelendi.

Kalkış Kompleksi 39'dan fırlatılması planlanan SpaceX roketi kalkıştan kısa bir süre önce zemin sorunu nedeniyle iptal edildi.. X-37B'nin USSF-52 görevi için neden bir Falcon Heavy'nin üzerinde fırlatıldığı bilinmiyor.

ROKET DEĞİŞTİ, FIRLATMA İPTAL OLDU

Uzay uçağının önceki görevlerinden beşi United Launch Alliance Atlas V roketleriyle fırlatılırken, beşinci görevi olan USA-277, SpaceX'in daha küçük roketi Falcon 9'un (Falcon Heavy, birbirine bağlanmış üç Falcon 9 iticisinden oluşuyor) üzerinde havalanmıştı.

Böyle bir değişiklik uzay uçağının daha ağır yükler taşıdığını ya da yeni bir donanım konfigürasyonuna sahip olduğunu gösteriyor olabilir.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...