Tgrt Haber

Gizlilik tutkunlarına WhatsApp'tan müjde! 'Alternatif profil' geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo.com
01 Kasım 2023 13:17 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 13:17
Gizlilik tutkunlarına WhatsApp'tan müjde! 'Alternatif profil' geliyor

WhatsApp için alternatif profil özelliği test aşamasında. Yenilik sayesinde kullanıcılar, ana profil fotoğraflarından bağımsız ek bir fotoğraf belirleyerek, daha fazla gizlilik elde edebilecek.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, kullanıcı gizliliği ve kişisel bilgilerin korunması konusunda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, kullanıcıların verileri üzerine daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlayacak "Alternatif Profil" üzerinde çalışıyor.

WHATSAPP ALTERNATİF PROFİL NE İŞE YARAYACAK?

Normal şartlarda WhatsApp gizlilik​ ayarlarınızı, sadece kişilerinizin profil fotoğrafınızı görebileceği şekilde belirlediğinizde, rehberinizde kayıtlı olmayan birisi bomboş bir resim görüyor.

Alternatif profil özelliği ile, dilerseniz tanımadığınız kişilere gözükmesi üzere ana profil fotoğrafınızdan bağımsız ek bir fotoğraf belirleyebileceksiniz.

Bu özellik, gizliliğine önem veren kullanıcılar için son derece önemli. Örneğin, aile fotoğrafını veya kişisel resimlerini profil fotoğrafı olarak kullanan ancak tanımadıkları kişilerin bunları görmesini istemeyenler için büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Gizlilik tutkunlarına WhatsApp'tan müjde! 'Alternatif profil' geliyor

Ayrıca, aynı telefon numarasını iş ve kişisel iletişim için kullanan kullanıcılar için de pratik olacak. Müşterileri ile iletişim bilgilerini kaydetmemiş kullanıcılar, işle ilgili bir profil fotoğrafı görürken, kişisel bağlantısı olanlar kişisel fotoğrafı görecek.

WhatsApp ile ilgili sızıntılarıyla tanınan WABetaInfo sitesinin haberine göre bu özellik, WhatsApp'ın genel hesap yönetimi bölümünden ayrı olacak. Ve henüz beta aşamasında olduğu için ne zaman kullanıma sunulacağı belirsizliğini koruyor.

ÇOKLU HESAP DESTEĞİNİ GETİRDİ

Alternatif profile ek olarak WhatsApp, çoklu hesap desteğini de geçtiğimiz günlerde kullanıma sundu. Birden fazla telefon numarası olan (iş veya kişisel gibi) kullanıcılar, iki tane telefon taşımaya gerek kalmadan, WhatsApp hesapları arasında geçiş yapabilecekler.

WhatsApp'ın açıklamasına göre ikinci bir hesabı ayarlamak için ikinci bir telefon numarası ve SIM karta ya da çoklu SIM veya eSIM özellikli bir cep telefonu zorunlu tutuluyor. Yani aynı telefon numarasıyla birden fazla hesap oluşturulamıyor.

Kaynak: WABetaInfo.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...