Tgrt Haber

GMAIL KAPANIYOR MU, KAPATILACAK M? Gmail kapatılma iddiasına dair detaylar

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
23 Şubat 2024 10:29 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 10:43

Sosyal medyada dolaşan iddialarda, Google'ın e-posta servisinin kapatılacağı belirtiliyordu. Bunun üzerine kullanıcılar haberin gerçek olup olmadığını araştırırken, Google'dan da "Gmail kapatılıyor mu?" sorusuna cevap gecikmedi.

Google​'ın milyarlarca kullanıcısı bulunan elektronik posta servisi Gmail​ ile ilgili herkesi şok eden bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medya platformu X'te yayılan haberlerde 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren Gmail kapatılıyor ve artık hizmet vermeyecek iddiası yer alıyordu.

Dünya çapındaki milyarlarca kullanıcının hem iş amaçlı hem de bireysel amaçlı yazışmalarda kullandığı ve hayatlarının bir parçası haline gelen Gmail kapanıyor iddiası gündeme bomba gibi düştü. İddiaların yaygınlaşmasının ardından "Gmail kapatılıyor mu?" sorusu araştırılırken, konuyla alakalı Google'dan da açıklama geldi.

GMAİL KAPATILIYOR MU? AÇIKLAMA GELDİ

Gmail'in sosyal medya platformu X'teki hesabından yapılan açıklamada, "Gmail burada kalıyor." denildi. Böylece Google'ın e-posta​ servisinin kapatılacağına dair iddiaların gerçek olmadığı da kesinleşmiş oldu.

GMAİL KAPANIYOR İDDİASI NEREDEN ÇIKTI?

Akşam saatlerinde X'te bazı kullanıcılar, Gmail'in artık hizmet vermeyi durduracağını belirten bir mail aldıklarını paylaştı. Google'dan geldiği iddia edilen söz konusu mailde gerçekten de servisin 1 Ağustos 2024 itibarıyla kapatılacağı bilgisi yer alıyordu.

Gmail kapatılıyor mu, kapanıyor mu? - 1. Resim

Kullanıcıların bu tarihe kadar e-posta adreslerine erişmeye devam edecekleri ve verilerini indirebilecekleri yazan mailde, 1 Ağustos'tan sonra ise bütün Gmail hesaplarının erişilemez olacağından bahsediliyordu:

"1 Ağustos 2024 itibarıyla Gmail resmi olarak kullanımdan kaldırılacak ve bu da hizmetinin sona erdiğini işaret edecek. Bu, Gmail'in artık e-posta göndermeyi, almayı veya saklamayı desteklemeyeceği anlamına geliyor."

Ancak kısa süre sonra Gmail'den gelen resmi açıklama ile iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmış oldu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...