Tgrt Haber

Gmail, mail adresinizin Dark Web'de yayınlandığını haber verecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
02 Haziran 2023 12:24 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 12:26
Gmail, mail adresinizin Dark Web'de yayınlandığını haber verecek

Google, Android ve Wear OS için geliştirdiği yeni özellikleri duyurdu. Kullanıcıların okuma becerilerini geliştirmelerini sağlayan Okuma Kolaylığı, Gmail için dark web taraması ve daha birçok yenilik bugün kullanıma sunuldu.

Google​, Android akıllı telefonlar ve tabletler ile Wear OS akıllı saatleri daha kullanışlı ve güvenli hale getirecek özelliklerini duyurdu. Bugünden itibaren Amerika Birleşik Devletleri dahil çoğu ülkede kullanıma sunulacak, önümüzdeki süreçte daha fazla ülke ve bölgeye gelecek.

Yeni özellikler arasında; kullanıcıların okuma becerilerini geliştirmelerine ve kelime dağarcığını iyileştirmelerine yardımcı olacak e-kitap işlevi dikkati üzerine topluyor. İşte Android için üç yeni widget ve Wear OS için Google Keep'te yeni kısayollar dahil tüm yenilikler:

OKUMA KOLAYLIĞI SAĞLAYACAK

Okuma pratiği fonksiyonu, okuyucuların Android telefonlarını veya tabletlerini kullanarak kelime dağarcığı ve anlama becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Google Play Kitaplar'da "Uygulama" rozeti ile işaretlenmiş binlerce çocuk e-kitabında deneyebilirsiniz.

Gmail, mail adresinizin Dark Web'de yayınlandığını haber verecek

Bilinmeyen kelimelerin telaffuzunu duyabilir, yanlış telaffuz edilen kelimeleri görebilir ve gerçek zamanlı olarak geri bildirim alabilirsiniz.

YENİ WİDGET'LAR GELDİ

Android akıllı telefonunuzda ve tabletinizde kullanabileceğiniz üç yeni widget kullanıma sunuldu: Google TV ile kişiselleştirilmiş film ve TV önerilerini hızla bulabilir, Google Finance ile seçilen hisse senetlerini takip edebilir ve Google Haberler'den günlük olarak ilginizi çeken haberleri takip edebilirsiniz.

GMAİL'E DARK WEB TARAMASI

Google One kullanıcıları, Gmail hesaplarının Dark Web'de yayınlanıp yayınlanmadığını "Dark Web Report" özelliği sayesinde öğrenebilecekler. Bunu yapmak için Google Hesabının panelinden taramaları çalıştırmak yeterli olacak. Google, kullanıcıları kendilerini korumaları konusunda rehberlik de edecek.

Gmail, mail adresinizin Dark Web'de yayınlandığını haber verecek

Bu özellik ABD'de kullanıma sunuldu, önümüzdeki aylarda 20 ülkede daha kullanılabilir hale gelecek.

WEAR OS İÇİN SPOTİFY VE KEEP İYİLEŞTİRMELERİ

Wear OS için Spotify uygulamasına, kullanıcıların en sevdiği müziklere ve podcast'lere anında erişmelerini sağlayan yeni kısayollar eklendi. Ayrıca Wear OS kullanıcıları artık yolculukları için doğrudan saat üzerinden ödeme yapabilecek ve Google Cüzdan ile SmarTrip ve Clipper kartlarını kullanabilecekler.

Google Keep for Wear OS'de, artık saatinizdeki seçili bir nota veya yapılacaklar listesine hızlı erişim için bir kutucuk ekleyebilirsiniz

Kaynak: SamMobile

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: SamMobile

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...